Zalužno nebėra. Ką Zelenskis įsakė naujajam vadui  ()

Tai įvyko - Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo generolui Valerijui Zalužnui už jo tarnybą ginant Ukrainą ir naujuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu paskyrė Oleksandrą Syrskį. Sustojęs kontrpuolimas Pietų Ukrainoje neabejotinai prisidėjo prie sprendimo pakeisti Zalužną, bet Zelenskis ne tik padėkojo generolui, bet ir pakvietė jį likti komandoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-09 Zalužno nebėra. Ką Zelenskis įsakė naujajam vadui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis tapo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu. 2022-ųjų kovą Syrskis stovėjo šalia Zalužno, kai karininkai organizavo sostinės gynybą ir ruošė karštą priėmimą atvykstantiems okupantams. Dabar Syrskis keičia Zalužną.

Tokį Zelenskio sprendimą greičiausiai motyvavo lūkesčių nepateisinęs Ukrainos kontrpuolimas. Be to, Zelenskis ne kartą susitiko su Syrskiu prie fronto. Syrskis visada buvo arčiau kariuomenės ir rodydamas žemėlapį prezidentui aiškino taktiką. Jis gerai žino problemas. O Zelenskis jam jau kelia pagrindines užduotis.

Kokias? Zelenskis naujajam Ginkluotųjų pajėgų vadui nurodė:

  • parengti realistišką ir detalų Ginkluotųjų pajėgų veiksmų planą 2024-iesiems;
  • užtikrinti, kad priešakinėse linijose kovojantys kariai gautų visus reikalingus ginklus;
  • išspręsti logistikos problemas;
  • pagerinti karių rengimą.

 

Trumpai galima pasakyti, kad Zelenskis nori iš naujo pabrėžtinai sudėliotų prioritetų. Su Zalužnu buvo atsisveikinta ne su priekaištu, o su padėka. Tiesiog naujos akys į problemas gali pažiūrėti kitaip.

„Noriu, kad karo vizija būtų tokia pati ir tarp mūsų karių Robotynėje ar Avdijivkoje, ir Generaliniame štabe. Aš paskyriau generolą pulkininką Syrskį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu“, - sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(19)
(0)

Komentarai ()