[ŽT] Iranas: „Ginkluojamės, treniruojamės ir stipriname“ – kas vyksta  ()

Iranas remia Palestiną jos kovoje su Izraeliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano ambasadorius prie JT Amiras Saeidas „NBC News“  sakė, kad jo šalis palestiniečiams siunčia ginklus ir treniruoja bei stiprina prieš Izraelį kovojančių palestiniečių grupuočių pozicijas, rašo „Times of Israel“.

Iranas remia Palestiną jos kovoje su Izraeliu. 

„Palestinos atveju mes ten siunčiame ginklus, mokome juos ir stipriname. Vykdome tam tikrą koordinavimą, bendradarbiavimą, konsultacijas, taip pat tam tikrą finansavimą su kitais pasipriešinimo judėjimais regione“, — sakė Irano diplomatas.

A. Saeidas pabrėžė, kad Teherano remiamos milicijos atakos visame regione nutrūktų, jei Gazos Ruože būtų nutraukta ugnis. Jis pridūrė, kad Teheranas palaikytų tokias paliaubas, jei jos būtų ilgalaikės ir leistų atkurti Palestinos anklavą.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad derybos dėl Izraelio įkaitų bus sėkmingos, jei „kita pusė“ sutiks su „Hamas“ sąlygomis, įskaitant nuolatines paliaubas ir Izraelio karių išvedimą iš Gazos Ruožo.

Irano ambasadorius taip pat atmetė JAV kaltinimus, kad Iranas aprūpina husiams pažangius ginklus. Jis paaiškino, kad Jemeno sukilėliai veikia nepriklausomai, atakuoja laivus Raudonojoje jūroje ir nepriima Teherano pasiūlymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()