Rusija fronte panaudojo retą ginklą „Čeburaška“. Kas žinoma (Video)  ()

Prieš prasidedant plataus masto invazijai, „Čeburaška“ formaliai priklausė DLR kovotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos rytuose Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos naudoja retą daugkartinio paleidimo raketų sistemą „Čeburaška“. Jos deklaruojamas 217 mm kalibras (iš tikrųjų 240 mm) nėra standartinis priešo kariuomenei. Tai pranešė „Defense Express“.

Viešumoje pasirodė filmuota medžiaga, kaip okupantai naudoja 217 mm deklaruoto kalibro ginklą „Čeburaška“ (tikrasis rodiklis – 240 mm). Šis kalibras yra standartinis Šiaurės Korėjoje.

Prieš prasidedant plataus masto invazijai, „Čeburaška“ formaliai priklausė DLR kovotojams, o Rusijos propaganda „Čeburašką“ vadino „vietos“ gaminiu, pagamintu laikinai okupuotoje Donecko srityje. „Defense Express“ analitikai pažymėjo, kad tai jau antrasis „Čeburaška“ paminėjimas nuo 2022 m. vasario mėn.

 

2022 metų rugpjūtį priešas pareiškė, kad DLR kariai gavo dvi papildomas sistemas. Analitikai pažymėjo, kad sistema gali būti gaminama atskirais egzemplioriais. Be to, 240 mm kalibras nėra standartinis Rusijai. Tačiau tai buvo šeštojo dešimtmečio BM-24 sistemose.

 

„Galima abejoti, kad Rusijos armijos sandėliuose iki šių dienų išliko atitinkama amunicija“, – mano ekspertai.

Remiantis „The Military Balance 2023“, 240 mm amuniciją naudoja Šiaurės Korėjos armija. Kalbama apie BM-24 ir sistemas su indeksais M-1985 M-1989 ir M-1991.

„Čeburaška“ daugkartinio paleidimo raketų sistema sukurta ant modifikuotos KrAZ-260 važiuoklės šaudo 217 mm raketomis, kurių deklaruojamas nuotolis siekia 9600 metrų. Sistema gali paleisti iki 64 raketų, po 32 kiekviename bloke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(27)
(-20)

Komentarai ()