„Net nežinau, kur jis yra.“ Motina palaiko karą Ukrainoje. Syrskio giminaičiai Rusijoje  ()

Artimi naujojo ginkluotųjų pajėgų vado giminaičiai ir toliau gyvena Rusijoje. Pasak jo brolio Olego, jie nebendrauja ir nieko apie jį nežino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis gimė Vladimiro srityje (Rusijos Federacija), tačiau devintajame dešimtmetyje persikėlė į Ukrainą. Bet, kai kurie jo giminaičiai vis dar gyvena Rusijoje. Apie tai pranešė „The Guardian“.

Žurnalistai pažymėjo, kad Oleksandras Syrskis garsėja kaip „sovietinio stiliaus“ generolas, kuriam „mažai rūpi“ savo karių gyvybės. Jam priskiriamas nuopelnas už vadovavimą Kyjivo gynybai viso masto invazijos pradžioje ir sėkmingą kontrpuolimą Charkivo regione 2022 m. pabaigoje. Tačiau generolas kritikuojamas už „nepavykusią“ Bachmuto gynybą.

Oleksandras Syrskis gimė Rusijos Federacijos Vladirimo srityje ir mokėsi Maskvos aukštojoje karo vadų mokykloje, kurią baigė 1986 metais. Devintajame dešimtmetyje jis persikėlė į Ukrainą. Jo artimi giminaičiai ir toliau gyvena Rusijoje.

„Aš su juo nebendrauju, net nežinau, kur jis yra. Nieko apie jį nežinau“, – Rusijos leidiniui TASS sakė Syrskio brolis Olegas.

 

Be to, jis sakė, kad Syrskis visą gyvenimą gyveno Ukrainoje, pradėjo tarnybą ir turi šeimą.

Kaip rašo „The Guardian“, 82 metų Oleksandro Syrskio motina „dažnai mėgo įrašus, palaikančius invaziją į Rusiją“ Rusijos socialiniame tinkle „Odnoklassniki“.

Syskio tėvas yra išėjęs į pensiją Rusijos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, o dabar jau pensininkas, tvirtina Rusijos žiniasklaida.

Tėvai, anot leidinio, gyvena Vladimire. Ten gyvena ir brolis Olegas, dirba apsaugininku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(7)
(6)

Komentarai ()