Beprotybė Kaliningado srityje. „Surado“ kaltus dėl karo. „Kaltas prieš 200 metų miręs vokietis“  (1)

Antonas Alichanovas mano, kad Pirmasis pasaulinis karas ir Rusijos invazija į Ukrainą prasidėjo būtent dėl vokiečių klasikinės filosofijos pradininko darbų. Pasak jo, Kantas išugdė „vokišką valią, tuo pačiu atkirsdamas ją nuo aukštesnių vertybių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karaliaučiuje gimęs (ir miręs) vokiečių filosofas Imanuelis Kantas turi „tiesioginį ryšį su kariniu konfliktu Ukrainoje“. Tokį pareiškimą padarė Rusijos Federacijos Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas. Apie tai praneša „Federal Press“.

Svetlogorske (Raušiai) (Rusija, Kaliningrado sritis) vykusiame politiniame kongrese, skirtame humanitarinio išsilavinimo ir švietimo tobulinimui, Alichanovas pareiškė, kad Pirmasis pasaulinis karas ir Rusijos invazija į Ukrainą prasidėjo būtent dėl ​​Kanto darbų. Rusijos pareigūnas taip pat paminėjo, kad Vakarai esą pažeidė „nuo senų laikų“ sudarytus susitarimus.

„Čia gimęs Kantas turi beveik tiesioginį ryšį su pasauliniu chaosu, pasauliniu pertvarkymu, su kuriuo šiuo metu susiduriame, – pareiškė jis. – Negana to, jis turi tiesioginį ryšį su kariniu konfliktu Ukrainoje.“

Pasak Rusijos regiono vadovo, Kantas išugdė „vokišką valią, tuo pačiu atkirsdamas ją nuo aukštesnių vertybių“.

Alichanovas paminėjo, kad gyvenant Kaliningrado srityje „negalima negalvoti apie pasaulio politiką“.

 

Imanuelis Kantas (1724 m. balandžio 22 d. – 1804 m. vasario 12 d.) buvo Prūsijos Apšvietos filosofas, klasikinės vokiečių filosofijos pradininkas, tyrinėjęs, dėstęs ir rašęs apie filosofiją, antropologiją ir epistelomogiją. Jo veikalai „Grynojo proto kritika“ ir „Praktinio proto kritika“ buvo filosofijos istorijos lūžio taškas, pereinant į moderniąją filosofiją. Kanto veikalai daro įtaką ir XXI amžiaus filosofinei diskusijai. Autoriaus ir jo sekėjų plėtota filosofijos kryptis – kantizmas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(35)
(-31)

Komentarai (1)