„Mes 13 kartų stipresni nei Rusija.“ Galinga Estijos premjerės žinutė pasauliui  (1)

Rusijos Federacija ruošiasi užsitęsusiam karui prieš Ukrainą, o agresija tęsis tol, kol Kremlius supras, kad nesugeba pasiekti pergalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu pareiškė Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas.

Estijos premjerė, atsakydama į žurnalisto klausimą, ar šie metai bus lemiami Ukrainos likimui, pažymėjo, kad karas tęsiasi.

„Neturime pakliūti į įvairius paspęstus Rusijos spąstus. Klaidinga manyti, kad karą galima laimėti greitai. Rusija ruošiasi užsitęsusiam karui. Tai tęsis tol, kol Rusija supras, kad negali laimėti“, – sakė Kallas.

Be to, Estijos ministrė pirmininkė paminėjo dar vienus spąstus – tikėjimą, kad dėl taikos galima derėtis.

„Jei sutiksime su Ukrainos žemės užgrobimu, Rusijos poreikiai nebus patenkinti. Netiesa, kad staiga ji taps taiki“, – pažymėjo ji.

Kallas paaiškino, kad yra ir baimės spąstai.

„Rusija žaidžia tuo. Sakome, kad mūsų veiksmai dar labiau provokuos rusus. Yra visiškai priešingai. Rusiją provokuoja silpnumas, o ne jėga“, – sakė ji.

Kallas taip pat pabrėžė, kaip svarbu, kad Ukraina turėtų pakankamai amunicijos tolimesnei kovai su agresoriais.

„Lemiamas klausimas kare yra tai, ar turite pakankamai amunicijos. Todėl nusprendėme tiekti milijoną artilerijos sviedinių. „Ramšteino“ koalicijos biudžetas yra 13 kartų didesnis nei Rusijos. Esame stipresni, bet privalome padėti Ukrainai apsiginti. Ir duoti jai tai, ko jai reikia. Ir mes turime tikėti Ukrainos pergale, o ne pasakojimu, kad Rusija vis tiek laimės“, – sakė Estijos premjerė.

 

Kallas pridūrė, kad Rusija nori, kad sąjungininkai tikėtų, jog Ukraina negali laimėti, o tai neva paskatintų partnerius nutraukti paramą. Esant tokiam scenarijui, pasekmės būtų labai pavojingos globaliam pasauliui.

„Mes atsidurtume pasaulyje, kuriame galia, o ne teisė lemia dalykus. Tai labai pavojinga. Tada agresorius pažadina kitus agresorius. Tada tą patį pamatysime ir kituose regionuose, kitose pasaulio vietose“, – apibendrino ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(254)
(7)
(247)

Komentarai (1)