„Kovojo iki paskutinio.“ 15 Ukrainos karių užblokuoti tunelyje. Kas nutiko po to  ()

Bilohorivkos rajone yra platus požeminių tunelių tinklas, kuriais aktyviai naudojosi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai. Tą dieną priešas subombardavo vieno tunelio, kuriame buvo ukrainiečių gynėjai, konstrukcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Luhansko srities Bilohorivkos srityje grupė gynybos pajėgų karių, buvusių požeminiame tunelyje, įstrigo per pabūklų apšaudymą. Okupantai vertė juos pasiduoti, tačiau Ukrainos gynėjai atsisakė. Kaip jiems pavyko išsikapstyti, pasakojo kariuomenės puskarininkis šaukiniu „Aleksas“.

Pasak jo, Bilohorivkos rajone yra platus požeminių tunelių tinklas, kuriais aktyviai naudojosi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, tačiau tą dieną priešas aktyviai darė ugnies žalą ir sugebėjo sugriauti vieną iš tunelių.

„Tą dieną niekšai pataikė į mūsų poziciją, o per šią poziciją vyksta logistika. Po griuvėsiais atsidūrė 15 žmonių, kurie negalėjo išlipti. Tiesiog virš jų jau buvo priešas, kuris šaukė mūsiškiams: „Pasiduokite – ir jums nieko nenutiks“. Mūsų vaikinai beveik parą sėdėjo po žeme, su priešu virš galvų“, – sako Aleksas.

 

Tik per stebuklą grupelė kovotojų sugebėjo padaryti skylę ir, prisidengę dūmų uždanga, visi be nuostolių iškilo į paviršių.

„Nė vienas karys nepasidavė, visi kovojo iki paskutinio, o atsiradus galimybei išlipti ja pasinaudojo. Pagarba jums, vaikinai“, – rašė jis.

Aleksas pažymėjo, kad, deja, ginkluotųjų pajėgų pozicijos šioje srityje buvo prarastos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(287)
(13)
(274)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()