„FSB „užsimerkė“. Dabar tegul rusai galvoja.“ Kas vyksta  ()

„Maskva perdavė kovinius sraigtasparnius į Kyjivą, kad jie vykdytų kovines misijas, skirtas sunaikinti Rusijos kariuomenę.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-15 „FSB „užsimerkė“. Dabar tegul rusai galvoja.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) atliko kratas Rusijos federalinėje oro transporto agentūroje („Rosaviacija“). Agentūros darbuotojai kaltinami „pagrobę“ sraigtasparnius ir lėktuvus, kurie atsidūrė kitose šalyse.

Kiek Rusijos karinis-pramoninis kompleksas yra paveiktas korupcijos? Charter97.org svetainė apie tai kalbėjosi su karo ekspertu, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininku ir instruktoriumi pilotu Romanu Svitanu:

„Čia negalime kalbėti apie korupciją gryna forma. Jie parduoda savo gaminius per trečiąsias šalis. Čia galima teigti, kad FSB struktūros, kontroliuojančios šį gamybos segmentą ir rinką, „užsimerkė“, nepastebėjo ir leido tam įvykti.

Tai naudinga mums, ukrainiečiams. Tegul jie ir toliau geria, o mes tuo tarpu vogsime jų įrangą. Juk naudojame seną sovietinę techniką. Kartais atsarginėms dalims prireikia donorų. Būna, kad yra neskraidantis sraigtasparnis, bet jis labai reikalingas, nes tai yra atsarginių dalių sandėlis kitiems dar galintiems skristi sraigtasparniams.“

Ar tikrai dalis sraigtasparnių ir lėktuvų galėjo atsidurti Ukrainoje?

„Tikrai daugiau nei tuzinas. Matote, jie nepaėmė sraigtasparnių iš Maskvos ir nepristatė į Kyjivą. Jie buvo gabenami į vieną šalį, paskui į kitą, o galiausiai juos gavo Ukraina.

Kyla kitas klausimas: kaip ši schema iš pradžių buvo paleista, ar tai konkrečiai Ukrainos tarnybos, dalyvaujant rusiškoms? Gal tiesiog tokie sutapimai? Dabar tegul rusai galvoja apie šį mechanizmą.

 

Gerai pagalvojus, bendras mechanizmas buvo toks: Maskva perdavė kovinius sraigtasparnius į Kyjivą, kad jie vykdytų kovines misijas, skirtas sunaikinti Rusijos kariuomenę. Na, ką gi – dirbam.“

Kokiose Rusijos karinio-pramoninio komplekso srityse dar yra korupcija?

„Beveik visose, įskaitant FSB. Tai yra, bet kuriose reguliavimo institucijose. Kaip sakoma, jei negali ko nors nusipirkti už didelius pinigus, tai gali nusipirkti už labai didelius pinigus.

Visa Rusijos ekonomika pastatyta ant korupcijos. Ir, tarkime, tai leidžiama. Išjunkite korupciją – Rusijos ekonomika tiesiog neveiks. Rusijoje visa viešojo administravimo sistema remiasi vagystėmis.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(4)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: