„Modernizavo karstus ant ratų.“ Į Ukrainą rieda archajiška technika iš Sibiro (Video)  ()

Internete paskelbtas įrašas, kuriame matyti šeši modernizuoti T-62, kuriuos Rusija naudos prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrijus Tarasenko pasidalino įrašu, kuriame matomas modernizuotas rusų senolis T-62. T-62 yra toks senas, kad iš pradžių net nebuvo vadinamas pagrindiniu kovos tanku – jis buvo vadinamas vidutiniu. T-62, pradėjęs tarnybą 1961 metais, buvo sukurtas modernizavus T-54/55 serijos techniką. Sustiprinti šarvai, įrengtas lygiavamzdis 115 mm pabūklas. T-62 tankai Sovietų Sąjungoje gaminti iki 1975 metų.

Ukraina iš sovietų irgi paveldėjo kelis šimtus T-62 tankų. Ukraina prieš karą turėjo nemažai T-62M/MV, kurie turi papildomus kompozitinių šarvų modulius ant bokštelio ir korpuso, patobulintą 620 AG variklį ir modernizuotą ugnies valdymo sistemą su lazeriniu atstumo matuokliu. Ukrainiečių T-62 gali šaudyti prieštankinėmis valdomomis raketomis 9K116-2 „Šeksna“. Jau karo metu ukrainiečiai perėmė kelis rusų T-62 ir pavertė juos techninės pagalbos mašinomis.

T-62 kadaise buvo pakankamai pajėgus tankas, bet dabar jis tiesiog yra seniena. Silpni šarvai, silpnas 115 mm ginklas, prasta ugnies valdymo sistema. Aišku, kare Ukrainoje sutinkama ir daug senesnių ginklų – tie patys ukrainiečių „Leopard 1A5“ nėra naujausias žodis karinėje technikoje. Bet Rusijai, kuri pozicionavo save kaip didžiulę karinę galią, traukti tokias antikvarines nesąmones į karą, kurį ji pasirinko pradėti, turėtų būti gėda. T-72 yra nepalyginamai geresnis tankas už T-62. Būtent T-72 sudaro rusų šarvuotų pajėgų stuburą. Bet dabar Rusija iš ilgalaikio saugojimo vietų traukia tankus, kurie yra senesni nei didelės rusų karių dalies tėvai.

 

Ukrainiečių dronų operatoriai neslepia – atnaujintas ar ne, T-62 rusams yra tik šarvuotas karstas ant vikšrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(63)
(2)
(61)

Komentarai ()