Soc. tinklų vartotojai suglumę. „Rusija virsta tikra Pekino kolonija.“ Neįtikėtina. Ką daro Rusijos pareigūnai (Video)  (1)

Rusija virsta tikra Pekino kolonija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vis labiau tampa panaši į Kinijos vasalę ir net koloniją. Rusijos pareigūnai stengiasi įtikti Kinijos valdžiai, jie pradėjo kalbėti kiniškai. Naujienų agentūra praneša, kad Amūro srities gubernatorius Orlovas ir Stavropolio srities Nevinomysko meras Minenkovas kinų kalba paskelbė vaizdo sveikinimus kinų Naujųjų metų proga, skelbia dialog.ua.

Orlovas pasakojo, kad miestuose visi skelbimai spausdinami rusų ir kinų kalbomis, o Amūro srities darželiuose vaikai mokosi kinų kalbos.

Šiais metais ši šventė buvo plačiai minima Rusijoje kaip Rusijos ir Kinijos kultūros metų dalis. Maskvoje ir kituose didžiuosiuose miestuose vyko koncertai, festivaliai ir kiti kinų kultūrai skirti renginiai. Kremliaus NTV pranešė, kad ši šventė dar niekada nebuvo taip plačiai švenčiama Maskvoje.

Rusijos socialinių tinklų vartotojai suglumę stebi, kas vyksta, nes Rusija, tiesiai prieš jų akis virsta tikra Pekino kolonija.

Karas Ukrainoje lėmė nenormalų Rusijos ir Kinijos suartėjimą. Vakarų ekspertai mano, kad santykių su Vakarais žlugimo kontekste Maskva tampa priklausoma nuo Pekino ir tiesiogine to žodžio prasme tampa Kinijos valstybės žaliavos kolonija. Rusija Kinijai perduoda ištisus savo ekonomikos sektorius, pavyzdžiui, automobilių rinką.

 

Bandydama įtikti Kinijai, Rusijos valdžia pasirengusi daryti abejotinus dalykus. Pareigūnų sveikinimai kinų kalba yra tik vienas pavyzdys.

Ekspertai pastebi, kad tokie žingsniai gali turėti neigiamų pasekmių Rusijai. Pirma, jie gali padidinti Rusijos priklausomybę nuo Kinijos. Antra, jie gali neigiamai paveikti Rusijos įvaizdį pasaulinėje arenoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(2)
(73)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: