11 000 km/h! Rusams pavyko. Rimtas iššūkis Ukrainai  (1)

Rusija Juodojoje jūroje neturi laivų, galinčių nešti šias raketas, todėl kyla klausimas dėl jų paleidimo būdo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hipergarsinėms „Cirkon“ raketoms paleisti Rusija gali panaudoti mobilų paleidimo kompleksą, o tai jau yra Ukrainos oro gynybos problema.

Tai teigiama britų žvalgybos ataskaitoje.

„Remiantis Kyjivo kriminalistinių tyrimų instituto atlikta analize, Rusija vasario 7 d. per ataką Ukrainoje pirmą kartą panaudojo hipergarsinę raketą „Cirkon“. Nuolaužų vaizdo įraše matyti variklio ir vairo mechanizmų fragmentai su specifiniais ženklais, kurie yra būdingi raketai 3M22 „Cirkon“, sakoma pranešime.

Žvalgyba cituoja Rusijos duomenis, pagal kuriuos raketa gali pasiekti 9 machų greitį, o skrydžio nuotolis siekia iki 1000 km. Iš pradžių ji buvo sukurtas Rusijos kariniam jūrų laivynui.

Kartu britų analitikai pažymėjo, kad Rusija Juodojoje jūroje neturi laivų, galinčių nešti šias raketas, todėl kyla klausimas dėl jų paleidimo būdo. Taigi daroma prielaida, kad tam buvo pritaikyta Rusijos antžeminė pakrančių gynybos sistema K-300 „Bastion“.

 

„Jei pasitvirtins jos panaudojimas, dėl savo greičio ir manevringumo ji taps rimtu iššūkiu Ukrainos oro gynybai“, – teigiama pranešime.

JK žvalgyba teigia, jog tikėtina, kad rusai išbando naują operacinę ginklų sistemą gyvo konflikto metu, norėdami suteikti sau pasitikėjimo ir parodyti savo pajėgumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(17)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: