„Hamas“ lyderis pabėgo. Izraelis skelbia sensacingą video  ()

„Hamas“ lyderis J. al Sinwaras paliko savo slėptuvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienio, vasario 13 d., vakarą Izraelio kariuomenė paskelbė, kad Gazos Ruože rado Palestinos kovotojų grupuotės „Hamas“ lyderio Jahia al Sinwaro slėptuvę, kurią jis paliko.

J. al Sinwaras buvo apsistojęs požeminiame komplekse pietiniame Gazos Ruožo Chan Juniso mieste, sakė kariuomenės atstovas Danielis Hagaris.

„Mes pasiekėme kompleksą, kuriame [J. al Sinwaras] apsistojo po žeme su kitais pagrindiniais kovotojais, slėpdamiesi, kol virš jų vyko karas“, – sakė D. Hagaris.

„Svarbiausi „Hamas“ kovotojai komplekse gyveno geromis sąlygomis. Jie turėjo maisto, tualetus ir seifus, kuriuose laikomas jų asmeninis turtas siekė milijonus šekelių ir [JAV] dolerių.“

Izraelio gynybos pajėgos taip pat paskelbė trumpą vaizdo įrašą, kuriame parodyta slėptuvė.

Vaizdo įraše iš „Hamas“ stebėjimo kameros požeminiame tunelyje Chan Junise buvo matyti, kaip J. al Sinwaras „bėga tunelių tinklu kartu su vaikais ir viena iš žmonų, vadovaujamas savo brolio Ibrahimo Sinwaro“.

 

Vasario pradžioje buvo sulaikyti Gazos Ruožo „Hamas“ vadovybės ir artimiausių J. al Sinwaro artimųjų giminaičiai, įtariami dalyvavimu teroristinėje veikloje. 

Apklausdamos sulaikytuosius, Izraelio saugumo tarnybos gavo svarbios informacijos, sakė D. Hagaris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()