„Turi tik ukrainiečiai.“ Atskleistas ginklas kurio neturi niekas kitas pasaulyje (Foto)  ()

Ukrainos 47-osios artilerijos brigada pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti kariai, dirbantys su ukrainietiška savaeige haubica 2S22 „Bohdana“. Jų rankose – naujausia šio ginklo versija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaeigė 155 mm haubica „Bohdana“ tapo tam tikru ukrainiečių karo pramonės išlikimo ir iškilimo simboliu. Ši haubica buvo kuriama nuo 2015 iki 2018 metų, visuomenei buvo oficialiai pristatyta 2018-aisiais. Ilgą laiką ukrainiečiai rėmėsi tik vienu pavyzdžiu, kuris buvo traktuojamas kaip savotiškas eksperimentas. Dėl Rusijos agresijos jie buvo priversti jį išbandyti kovinėmis sąlygomis – 2022-aisiais „Bohdana“ oficialiai pradėjo tarnybą ir svariai prisidėjo prie Gyvačių salos išlaisvinimo. Netrukus buvo priimtas sprendimas pradėti masinę gamybą, kuri vis dar vyksta. Naujos „Bohdana“ versijos yra vis geresnės.

Naujose nuotraukose matyti, kad naujausia „Bohdana“ versija jau turi automatinę užtaisymo sistemą, kuri buvo numatyta nuo pat pradžių, bet nebuvo įdiegta. 155 mm amunicija yra sunki, rankinis jos užtaisymas yra sunkus darbas, todėl kenčia šaudymo tempas.

Automatinė užtaisymo sistema yra svarbi pagalba „Bohdana“ įgulai. Naujausia „Bohdana“ versija dabar gali paleisti iki šešių šovinių per minutę. Kaip aiškino ukrainiečiai, „be automatinės užtaisymo sistemos šaudymo greitis dalinamas iš dviejų“.

 

Naujausia „Bohdana“ versija turi 8x8 važiuoklę (anksčiau buvo naudojama 6x6 platforma). Ji didesnė, geriau paskirsto svorį, suteikia galimybę įrengti geriau šarvuotą kabiną.

Efektyvus „Bohdana“ šaudymo nuotolis, žinoma, išlieka nepakitęs – įprasti sviediniai lekia iki maždaug 40 km, raketiniai – iki maždaug 60 km.

Teigiama, kad Ukraina turi apie 30 „Bohdana“ haubicų. Žinoma, jų nenaudoja jokia kita šalis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(67)
(2)
(65)

Komentarai ()