[ŽT] „Krateris kaip po meteorito.“ Balistinių raketų košmaras. Didžiulė eskalacija kare (Video)  ()

Balistinė raketa KN-23 vėl nukrito Ukrainos žemėje. Rusijos armiją tokio tipo ginklais aprūpina Šiaurės Korėja. Socialiniuose tinkluose paskelbtos nuotraukos rodo, kokią stulbinamą galią jos turi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių teigimu, balistinė raketa KN-23 nukrito Kijevo srityje, Bučos srityje. Gali būti, kad rusai nusitaikė į Ukrainos sostinę, tačiau šįkart nepataikė. Sprogimas ne tik paliko didelę skylę žemėje, bet ir apdegino visus medžius maždaug 40 m spinduliu. Jei raketa būtų nukritusi miesto centre, žala galėjo būti didžiulė.

KN-23, taip pat žinoma kaip „Hwasong-11Ga“, yra trumpojo nuotolio kietojo kuro balistinė raketa. Ukrainos karo analitikai teigia, kad KN-23 yra panaši į Rusijos „Iskander“ ir pagal oficialias specifikacijas gali jas net viršyti. Pavyzdžiui, nurodoma, kad KN-23 yra šiek tiek lengvesnės, bet tai suteikia didesnį diapazoną.

Balistinė raketa KN-23 yra 7,5 m ilgio ir 0,95 m skersmens, sveria apie 3400 kg, iš kurių apie 500 kg – kovinė galvutė. Jos atstumas gali viršyti 600 km.

Pirmasis patvirtintas balistinės raketos KN-23 panaudojimas Ukrainoje įvyko šių metų sausio 2 dieną. Tarptautinė tyrimų organizacija „Conflict Armament Research“ išanalizavo balistinės raketos, kuria Rusija pataikė į Charkivą, nuolaužas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(54)
(-43)

Komentarai ()