Irano grasinimai JAV: kito įspėjimo nebus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manvydas 2012-01-04 23:24
Va va puikiai pasakyta.Rusams ir Kinams nerupi tas Iranas.O jeigu dar jis pirmas puls jiem is vis nerupes.
Pasalietis 2012-01-06 17:37
Iš esmės, tai čia yra taip JAV sako, blokuos Iraną, Iranas sako tada jie ir kitus blokuos. JAV į tai reaguoja, kaip karo veiksmus prieš ją. Reikia būti nepaprastam debilui, kad nematyti šičia nieko blogo. Jei esi vyras, tai turi niekinti moteris, nes esi vyrų pusėje ? O gal būti visiems lygus ? Ar apginti moterį, jei ją skriaudžia vyras ?
lightfire 2012-01-06 18:50
meluoji. Hirošima ir Nagasakis buvo kariniai taikiniai. Vien civilinis taikinys būtų Kijotas, kurio sąjungininkai iš viso nebombardavo. Be to, kalbi apie visai kitą laikmetį, karą ir aplinkybes - pvz tarpt teisę.
Pasalietis 2012-01-06 20:12
Hirošima buvo išdalies taktinis taikinys, pasirinktas tik dėl to, kad ten buvo viena iš karinių bazių tarp didžiųjų miestų, daugiau aukų, dėl artimų kalnų grandinių. Kyotą bombardavo, bet to buvo atsisakytą, dėl didelio miesto išplėstumo, bet tai buvo neefektyvų, dėl to greit buvo nustota, beto buvo vienas iš variantų ten mesti atominę bombą, dėl to, kad ten industrijos centras ir daug gyventojų aukų būtu. Išesmės Amerikiečiai rinkosi taikinius tik didžiuosius miestus, tam kad parodyti bombos efektyvumą. Tuo tarpu Nagasaki pakeitė Kyotą vien dėl to, kad ten buvo didžiausias jūrų uosto prekybinis aktyvumas. Per šias dvi bombikes mirė 150 000 - 250 000 tūkstančių žmonių. Tokiems troliams, kaip tu reikėtu išvis uždrausti komentuoti.
Analog 2012-01-06 20:27
Kodėl uždrausti? Todėl, kad tu nesugebi argumentuotai atsakyti? Aišku, kodėl tau Iranas taip patinka, ten irgi kitus užčiaupti kitus, kurie kalba argumentuotai mėgstama.
Pasalietis 2012-01-06 21:13
Esmė, kad argumentuotai atsakyta buvo, tiesiog veikėjas iškarpo mintis ir vėliau užduoda klausimą, kurį buvo atsakęs nukirptoje dalyje. Plius sako, tai kas yra dezinformacija, bei rašo tam kad rašytu, o ne kad apgintu kokią nors pozicija paremtais tikrais įvykiais. Dėl Irano žmogaus teisių nieko nesakau, ten su kultūros policiją sveiko proto mažai rasta, jei suiminėja vien užtai, kad pasikalbi su kitos lyties atstovų, ar eini su marškiniais, kur viršutinė saga neužsegta. Ką kalbėt, apie kitas teises. Aš kalbu daugiau apie užsienio, o ne vidaus politiką.
Analog 2012-01-06 21:20
http://terrorism.about.com/od/iran/p/Iran2.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Funding_of_Hezbollah http://www.guardian.co.uk/business/2006 ... erbusiness
Pasalietis 2012-01-06 21:54
Tik JAV ir Izraelis teigia, kad Hezbola teroristinė organizacija, ES visa pasakiusi, kad tai neteroristinė organizacija. Keista, kad neprimėtei linkų, kur Hezbola nariai rengė teroristinus išpuolius (esmė, kad šita organizacija, kone 100 000 turi narių ir į ją įstot, kaip į biblioteka lengva), kurie priklausė teroristinėm organizacijoms, bet JAV tai ignoravo ir skelbė, kad Hezbolą tai surengė. Gal tau primėtyti linkų, kur prašyta apie JAV ir Izraelio karo nusikaltimus per pastarąjį dešimtmetį ? Ar kaip JAV su bepiločiais lėktuvais žudo civilius musulmonus, nes eilini kartą nepataikė į taikinį ? Nebent turi kokią kitą dar organizaciją, kurią remia Iranas ir netik vienintelei JAV su Izraeliu skelbia, kad tai teroristinė organizacija. Tai būtu malonu sužinoti.
Analog 2012-01-06 22:22
Prašyčiau, beje, kaip ir tavuoju atveju, netiks info iš amerikoniškų svetainių
Pasalietis 2012-01-06 23:07
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8257301.stm pirmi linkai tingėjau tiesa sakant ieškoti geresnių šaltinių. Šiaip wikipedijoje yra daug nuorodų, kur galim rasti apie tam tikrus nusikaltimus žiūrėti pvz: http://en.wikipedia.org/wiki/Attacks_on ... ebanon_War
Analog 2012-01-06 23:23
Fakto kad hezbola yra finansuojama ir remiama Irano tu neneigi, tai pagalvok, tarkim Iranas pasigamina atominę bombą ir ją perduoda minėtajai "neteroristinei" organizacijai. Tu palaikytum branduolinio ginklo panaudojimą prieš Izraelį? Dėl jo gamybos taip pat neturėtų kilti abejonių, nes ne JAV, o TATENA yra taip pareiškusi. Taip pat, jei jau Iranas remia Hezbola ir Hamas, kodėl jis neturėtų padėti broliams arabams iš Alkaidos, juk jie kovoja su JAV ir vakarais, kurie yra didžiausi ideologiniai Irano priešai. Plius šias prielaidas patvirtina mano linkai. Nu kad nepataiko tai nieko keisto, visad jų būna, bet dabar civilių aukų mažiau, nei seniau vykusiais karais. O ir specialiai nieks jų nežudo. O apie JAV karo nusikaltimus linko ir nepateikei, kad žydai nelabai gražiai ten elgiasi manęs nestebina, nes reiktų atsižvelgti į tai, kad tie "neteroristai" Hezbolą gana sėkmingai raketomis apšaudo žydus. To kažkodėl nemini, bet neduok dieve per klaidą JAV, porą kaimiečių su automatais, susprogdins.
Pasalietis 2012-01-06 23:51
Tokio ginklo naudojimą net testiniams dalykams [ne bunkeryje] nepalaikau, įskaitant ir panaudojant prieš Izraelį. Dėl Hamas rėmimo negirdėjau. Hezbola, kariauja su Izraeliu, dėl pietinių okupuotų Libano žemių, tai dėlto, tai galima laikyt, kaip karinius veiksmus, nes jie ten pastoviai apšaudo vieni kiti raketomis į civilius [Izraelis laimi], kad Hezbola konkrečiai galėtu remti Palestinos teroristinę laikoma organizaciją sutinku, bet visu pirma nemanau, kad Iranas tą ginklą dalintų ir pažeidinėtų tarptautiną sutartį, dėl branduolinio ginklo [tą sutarti beje pati JAV sulaužė]. Irano priešas yra Izraelis [regis apie ją vienintelę kalbėjo, kad tokia valstybė neturi egzistuoti]. Ir po viso to aš nemanau, kad ten[Irane] yra bent kiek bukų žmonių, kurie to ginklo nori panaudojimui, kas tikrai susilauktu tokio paties tipo, bet galingesnio atsako. Štai apie JAV karo nusikaltimus Irake - http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11620667
ddeividdas 2012-01-16 18:09
Gyventų visi taikiai sau, be jokių ginklavimųsi ir milijardinių išlaidų kariuomenei ir laimigi būtų visi. Ko jiems dabar mažai? Žiauriausia, kad tai turi liesti ir nekaltus žmones.