Naujos kartos brangiausias pasaulyje JAV lėktuvnešis bus baigtas 2015 metais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2012-01-07 18:35
Jai tą paskolą imsi su mintimi jos neatiduoti, tada taip, tu vagis, kaip ir JAV. O jai sąžiningai mokėsi visus įnašus, tada tu doras žmogus.ne kaip JAV.
Skeleton 2012-01-07 18:57
Pagal vakarykštės dienos duomenis, 10 metų JAV obligacija uždirba tik 1.96% (per metus). Nori pats pabandyti pasiskolinti už tokius procentus? Reiškia pasulio investuotojai laisvoje obligacijų rinkoje mano, kad JAV vyriausybė garantuotai atiduos skolą ir jokios rizikos skolinti JAV nėra.
mnv 2012-01-07 18:58
Oi kaip gerai, kad tu zinai jog jav savo skolos neatiduos ir jos apskritai siuo metu nepadengia, eik pranesk ta jai skolinancioms valstybems, pagrinde kinijai, turbut nezino.
Skeleton 2012-01-07 19:14
Pačių amerikiečių požiūriu - neabejotinai taip!
kurmis 2012-01-07 20:09
Nesuprantu, kam tą lėktuvnešio skerspjūvio iliustraciją viešinti mass-mediai? Na suprantu, kad ten hi-end super-duper technologijų ar sprendimų nesimato.
kiesza 2012-01-07 20:09
Kinija skolina visoms salims is eiles, kurios tik papraso pinigu ir tai daro juokingais procentais, bet mainais visada pareikalauja tam tikru sąlygu. Ko pasekoje ir turime Garsiu gamintoju zenklus su uzrasais mede in china arba kiniskas prekes pazenklintas made in EU, germany ir t.t. Su JAV truputi kitaip, ji savo kola padengia tik is dalies ir tai atrodo apgailetinai, nes kinai tiesiog priversti skolinti JAV jie tai daro netgi neimdami palukanu, o primokedami. JAV tiesiog neturi galimybiu nesiskolinti ir nebekalbu apie skolos mazinima, todel juos greit si situacija prives prie dideliu nemalonumu
Cunami 2012-01-07 23:46
Reikia padaryti toki lektuvneši pilnai be zmoniu. Kuriame tiktai per atstuma valdomi lektuvai dronai. Cia tai butu islaidu sumazininmas. Pakrovei atominio kuro 25 metams ir tegu plauko.
LukasLt 2012-01-08 02:19
>> Pagal vakarykštės dienos duomenis, 10 metų JAV obligacija uždirba tik 1.96% (per metus). Nori pats pabandyti pasiskolinti už tokius procentus? 1) JAV skolas perka JAV bankai, kurie skolinasi iš FED už ~0.25%. Risk free money mashine. 2) Dėl rizikos Valstybės vert. popierių palūkanos negali brangti, nes defolto atveju, kas yra pagrindinė rizika, net 100% palūkanos taptų bevertėmis. Too big to fail. 3) Infiacija. Kai infliacija ( okartu ir GDP augimas, kūrį labai maloniai spartina ir karo pramonė) didesnė nei paskolos kaina, turime praktiškai begalinį pinigų gamybos automatą. Kas nenorėtų šiandien pasiskolinti 1000Lt, o po metų grąžint tik pvz 980Lt (skaičiuojant šiandienos verte), įkaitant palūkanas?
GNU 2012-01-08 13:43
Kodel JAV yra nenormali valstybe: 1. Daugiau kaip 200 metu jos pagrindine vertybe yra žmones, bei jų teises ir laisvės. Kai daugumoje normaliu valstybių pagrindine vertybe yra vadas ir jo aplinka. 2. Tas vertybes JAV gina visom imanom priemonem. T.y ne tik viduje, bet ir isoreje. Kai daugumai kitu valstybių nelabai idomu kas yra toliau nei jų nosis. 3. JAV supranta kad jos vertybės gali būti apsaugotos tik demokratinėje sistemoje, todėl visada tokias sistemas remia ir niekada nėra įsiveržusi į jokia demokratinė valstybe. 4. Kai vertybėms kyla pavojus, JAV imasi veiksmu joms apginti (jei prireikia ir kariniu). Skirtingai nei dauguma normaliu europiečių, kuriems pigi nafta, nuskalteliu rengusiu perversmus demokratinese salyse paleidimas ar pinigai už lektuvnesius, kurie bus naudojami kaip agresija pries demokratines šalis, kartais yra didesne vertybe. 5. JAV supranta, kad tam kad apsaugotų savo vertybes turi remti šalis kurios remia tas pačias vertybes todėl tose salyse stato karines bazes, teikia parama ir pan. Skirtingai nei normalios salys, kurios mieliau džiaugiasi JAV teikiamais saugumo malonumais nei pačios tuo rūpinasi. Taigi manau irodziau kad JAV is tiesu yra kazkokia nenormali valstybe. Bet man kaip zmogui gerbianciam save ir kitus toks nenormalumas atrodo labai teisingas.
Pumper 2012-01-08 14:26
Labiau nusišnekėti vargu ar įmanoma, nes: - mažumoje valstybių (civilizuotų) svarbiausias "yra vadas ir jo aplinka" - JAV pagrindinės vertybės yra pinigai ir korporacijos, bei jų teisės ir laisvės ( pažiūrėk į SOPA, NDAA, Patriot Act ir pan.)
Pasalietis 2012-01-08 14:56
Meksiką. 1854: užpuolė demokratiškai valdoma Nikaragva 1859: karas prieš Paragvajų, kurio valdovas labai stipriai tuo metu vykdė demokratines reformas. 1891: JAV užpuolė ir perėmė Čilės laivyną per pilietinį karą, kuriame laimėjo liberalai. 1899-1902: užpuolė ir aneksavo Filipinų Respubliką. 1915-1934: okupavo demokratinę Haičio valstybę. 1916-1924: okupavo Dominikos Respubliką. ir t.t. Čia dar praleidau daug demokratijos sistemos pagrindu paremtų valstybių puolimus.
Arns 2012-01-08 15:47
Nuo kada karinė bazė siejama su demokratija? Pats gynyba karine jėga diktuoja kad tai militarinis statytinių valdymas. Ir kuo vargingesnė šalis "priima" JAV karinę bazę, tuo labiau valdovas priklausomas ir šoka pagal JAV dudelę. Pvz arabų pavasario metu, praktiškai visa ginkluotė panaudota prieš civilius buvo JAV suteikta parama nedemokratiškiems Tuniso, Egipto vadovams, kurie demokratijos nė nevaidino.
Swift RR 2012-01-08 18:11
Tuoj Kiniečiai surinkinės savo mašinas Europoje
Skeleton 2012-01-08 19:36
O varge, Pasalieti, kokias čia pievas prirašei! Dar kartą įrodei kad "anti-amerikiečiai" visai nedraugauja su istorija ir faktais aplamai. Po karinio perversmo, išvydami naujai pasiskelbusį DIKTATORIŲ...
Skeleton 2012-01-08 19:43
Aha, kokio dar demokratiško vadovo? Irano ŠACHAS (ne Šeichas) Mohammad Rezā Shāh Pahlavi paveldėjo sostą iš savo tėvo 1941 metais ir valdė iki revoliucijos 1979 metais. Tėvą (Rezā Shāh Pahlavi) 1941 metais privertė pasitraukti Britai ir Sovietų Sąjunga dėl simpatijų nacių Vokietijai.
Pasalietis 2012-01-08 20:13
Ponas genijau. Atsiversk bent paprastą mokyklinį istorijos vadovėlį ir išsiaiškink apie gentis. Atsiversk tarptautinių žodžių žodyną ir išsiaiškink ką reiškia demokratija. Jei tingi tai paaiškinsiu, kad tokioje valdymo formoje yra renkami karo vadai, kurie atstovauja savo žmonės balsuodami dėl tam tikrų įvykių. Prancūzija buvo laikoma pagal tuometinius standartus demokratiškesnė net už JAV. Kalba, kad JAV nesiuntė karių į kitos šalies teritorijas, tai siuntė į kolonijas. Antonio López de Santa Anna atstovavo Liberal-Konservatoriams ir buvo išrinktas daugybe kartu. Ir jis valdydavo gan trumpai. Tuo metu ten prezidentai keisdavosi po kelis kart per metus ir jis buvo tik vieną kartą prezidentu tame tarpe. Teksaso Respublika atskilo nuo Meksikos, kurie vėliau aneksavo JAV. Paragvajaus valdovas laikomas vienu geriausiu valdovu Paragvajaus istorijoje. Po antrojo pasaulinio karo atsirado vadinamoji antroji Filipinų Respublika Dar kartą įrodei, kad tikėdamasis JAV kaip didvyriais galim nutylėti ir iškraipyti istoriją.
Skeleton 2012-01-08 21:21
Prie ko čia antrasis pasaulinis karas? Per kurį beje JAV antrąjį kartą išvadavo Filipinus, šį kartą nuo naujų kolonizatorių japonų.
Pasalietis 2012-01-09 09:16
4 milijonai JAV vergų tau nieko nesako ? Antonio López de Santa Anna - ir ? Tai esmės nekeičia to ką sakiau. Jei neturi prie ko prikibt tai nekur diskusijos iš oro. Carlos Antonio Lopez - o kodėl Smetona garbinamas, nors nieko jau tokio gero nepadarė, taip su juo ir Paragvajuje ? (Esmės vėlgi nekeičia) Filipinai - buvo paskelbią savo vyriausybę ir etc JAV primetė po 2 metų savo valdymą dar stipriau, kai Filipinai norėjo nusimesti, bet kokią JAV įtaką. JAV tad pastatė savo statytinius, su vietiniais elgėsi kone kaip su vergais (dėlto jie iš pradžių džiaugėsi, net kai sumažėjo primestinis JAV valdymas ir juos Japonija užpuolė, aišku neilgai). 1935 Filipinai nebebuvo jau laikoma JAV dalimi ir "suteikta" laisve valdyti vietiniams. Tik stebuklingai valdydavo, tik Amerikiečiai. Antroji Respublika irgi nėra pilna gerų prisiminimų vėlgi valdomiems Amerikiečiu. Pagal tave ir Daoso planas yra spėju Amerikos gerumo įsikūnijamo rodymas, tada jau tikrai nėr ką su tavim kalbėti.
Skeleton 2012-01-09 21:34
Ir po kelių metų visa valdžia turėjo būti perduota vietiniams filipiniečiams... JAV tuo metu buvo vienintelė šalis rimtai vertinusi Tautų Lygos mandatus ir vienintelė savanoriškai ir taikiai besitraukianti iš Tautų Lygos mandatinių "kolonijų". Taigi, susumuojant visas Jūsų antiamerikietizmas yra nulipdytas iš melo ir fantazijų.
GNU 2012-01-25 20:09
Na netaip jau ir nusišnekėjau, Freedom House statistika: http://www.freedomhouse.org/sites/defau ... 0draft.pdf. Dėl antro teiginio sunku ir kažką komentuot, nes pavyzdžiai niekaip su juo nesusiję (SOPA gal ir susijęs, bet patvirtintas nebuvo, tad tik pagrindžia mano mintį).