Kinai myli taiką, bet yra pasiruošę karui: sukurtas filmukas kaip Kinija atremia JAV ataką (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-09-08 12:04
Priešraketinis skydas ne spyna ar šarvo durys, o ginklas. Ginklų nebūna "gynybinių" ar "puolamųjų", visi jų panaudojimai priklauso nuo sugebėjimo. Tas pats PRG yra raketos žemė-oras, jog gali numušti bet kokius taikinius ore, tiek atskriejančias raketas, tiek lėktuvus virš kaimyno teritorijos (kiek siekia atstumu). Taigi jo panaudojimas labai platus, nuo pirminės puolamosios galios iki puolamųjų dalinių gynybos ar užfrontės. Iš vis, apie karyba geriau suprask per šachmatų prizmę, kur svarbiausia ne daugiau kirsti, o tinkamai dėstyti figūras, paliekant mažiau erdvės galimiems ėjimams. Jei tinkamai išdėstai, be ilgos kovos ir nuostolių galima laimėti partiją. Tas pats ir su karais, jei priešintis bus beviltiška, teks prasidėjus karui pasiduoti arba būti sunaikintiems. Tu skydą, tau skydo pralaužimą. Tu batalioną karių, tau priešais tiek pat pastatoma....
sub 2015-09-08 12:59
Taip, ginklas, bet skirtas ginybai prieš raketas. Tikrai ne atakai, bet manau galima panaudoti ir tam, nors paskirtis ginti. Aišku galima su juo ir pėstininkus pridegti, bet gi neskubėkim taip toli į priekį, jei reikės tai ir pridengs. Su šachmatais viskas aišku, palyginimas geras, tik realybėje žaidžiama tikrais ginklais ir pėstininkais, ir daugiau frontų, ne tik du. Suprantama kare, kaip ir šachmatuose, gali paaukoti viską dėl tikslo, tik skirtumas, kad priešraketinis skydas daug geriau nei pėstininkai. Todėl, manau reikia Europai to, nesvarbu ką apie tai mano Rusija.
Arns 2015-09-08 13:06
vertas pozicijas negalima įsileisti varžovo jeigu nenori pralaimėti. Rusija puikiai supranta, kad PRG pakeistu jėgų pusiausvyrą, ir jei jam nebus atsakymo, karo atveju dalis fronto ar net visas karas dėl šito gali būti praloštas.
sub 2015-09-08 13:14
Išskaičiau gerai ir supratau, kad karo atveju Rusijai Eu priešraketinė ginybą, būtų karalienė lentos viduryje, kurią kertant, gali prarasti karalių. Nu kažkas panašiai. Atgal link temos, Kinai gana ramūs bet gudrūs. Filmukas sukurtas greičiausiai kokiems vadovams parodyti ginkluotės galimybes, kaip veikia. bet manau Kinams didesnis draugas JAV, nei Rusija, nors jie deklaruoja pakolkas kitaip, men tikiuosi, kad rusus jie laiko girtais kvailiais ir jais tiesiog naudojasi.
Arns 2015-09-08 13:39
Apart gamyklų, kada Kinija palaikė JAV? Kaip balsuoja Kinijos atstovai JTO ir saugumo taryboje? Su kuriais vadovais labiausiai bičiuliuojasi JAV ir Kinijos vyriausybės? Kokios gynybinės sutartys vieniją JAV ir Kiniją? Kiek įvyksta bendrų karių pratybų tarp Kinijos ir JAV? Ar JAV yra linkusi leisti kinams įsigyti JAV bendroves ar JAV pagamintas karines technologijas? Kai peržvelgsi į šiuos klausimus, manau surasi atsakymą ar esi teisus kinų atžvilgiu
TAURAS 2015-09-08 13:56
Nesakau, be fabriku, infrastrukturos, resursu, karo nelaimesi. Taciau visai imanomas toks 3cio pasaulinio karo varijantas, kaip pvz Kinija + Rusija ir kiti vs NATO, su susitarimu kuriame nebutu galima naudoti cheminiu, ar bent branduoliniu ginklu, kad ir kas benutiktu. Nors ekonomiskai sios salys dabar atsilieka, bet jegos daug maz butu lygios, (karine prasme, gal net Kinija ir turi pranasumu) todel ir toki susitarima butu galima pasiekti. Kitaip niekas i didesnius konfliktus nesivels. Per daug pastatyta ant kortos, jog kazkas ryztusi pradeti branduolini kara.. Pasaulio gyventoju skaicius sparciai dideja ir greitai zmonems prades trukti elementariausio gelo vandens. Jei niekas nesugalvos kaip isspresti demografiniu problemu, didelis karas, ar pasauline suriute anksciau ar veliau prasides, nes visiems darosi anksta sioj zemej..
sub 2015-09-08 14:07
Nežinau ar teisus, pamatysime tai tolimoje arba nelabai, ateityje. Klausimus peržvelg kam? Kinas yra ramus apgavikas. Nesvarbu kaip jie balsuoja, už ką ar prieš ką, bet jie šiaip retai išreiškia savo nuomonę. Manau ir tau aišku, kad Rusija dabar palankus draugas, kaip numelžimo aparatas, gaus ginklų, gal net patys pradės gamint, gaus pigių resursų, gal net šiek tiek teritorijos perspektyvoje. Didžiausia pasaulyje šalis dabar yra labai nustekenta, kodėl Kinijai tuo nepasinaudojus, prisidengiant draugyste. gerai buvo parašyta: melagis meluoja melagiui - ir abu patenkinti. Pakolkas. Nemanau, kad Kinija aukotūsi dėl Rusijos, santykiuose, ypač ekonominiuose su JAV.
Arns 2015-09-08 14:14
Tavo bėda, tu visą laiką manai, ir nė vieno fakto netikrini. O jei patikrini per klaidą ir jis tau nepatinka, jį pakeisti į tą kuris patinka, kad ir "manau kinai meluoja rusams", ir tada toliau gražiai dėliojasi pasaka jog čia tik gudrus apsimetimo planas jog nesutari su JAV, o išties su ja dalinsis pasaulį
sub 2015-09-08 14:34
Kokius faktus tikrinti? Kinijos ar Rusijos galvų paprašyti 100% patvirtinti kažkokią informaciją? Iš kur žinot, kad jie nemeluoja. Ar žodis spaudoje yra 100% faktas, ar šaltinio interpretacija? Mano tokia nuomonė, kokią išdėščiau, su prielaidom, kad bus vienaip ar kitaip. Dabar įrodyk faktais, kad Kinija neapsimestinai draugauja su Rusija, kad nepasinaudos Rusija, ir kad su JAV nesidalins pasaulio? Kad šalys sudarė sutartį - faktas, o kokius faktus pateiksi, kad Kinija nepasinaudos Rusija?
immortallt 2015-09-08 14:40
Ir koks tokio karo tikslas? Jei laimėsi ką gausi? Sugriautas infrastruktūras, prarastus klientus, netinkamas žemes ūkiui? Kariauti prasmės išsivysčiusios šalims nėra. Bent jau ne su lygiaverčiais oponentais. Kinija kariauja ekonominiame, socialiniame, politiniame lygyje, bet ne jėga su pasaulio jėgom. Negrąsina nei NATO, nei JAV. Neaiškina, ant ko numes atominę, ant ko ne. Jie žaidžia subtiliai, užtikrintai ir su ilgalaikiu planu. Beje, sunkiai man pavyksta įsivaizduoti, kad kas nors paisytų susitarimo nepanaudoti cheminio ar branduolinio ginklo, jei jau matai, kad tau amen ir tuoj tave nušluos. Nėra nė vieno rimtesnio bendradarbiavimo tarp Kinijos ir Rusijos, kur Kinija negautų itin palankias sąlygas, o Rusija geriausiu atveju apyvartą, realiai, klausimas ar nėra nuostolingas kiekvienas sandoris.
TAURAS 2015-09-08 16:16
Jei atkreiptum demesi, visi didieji karai vyko tarp apyligiu varzovu. Kitaip tie karai nebutu tokie alinantys ir destruktyvus. O priezasciu gali buti begales, kaip minejau vandens trukumas, gal retuju metalu kazkam gali pradeti trukti, gal dar kas.. Pralaimeti kara, nereiskia buti visiskai sunaikintiam kas ivyktu prasidejus branduoliniam karui. Prarandi itakos zonas, dali zemiu su resursais. Kartais turbut net apsigriauti nera taip blogai. Paziurekit amerikoj tiek gamtos stihiju, daug kas ten karts nuo karto griuna, bet ekonomika gyvuoja puikiai, turbut net stimuliuoja ja kazkiek..
immortallt 2015-09-08 16:39
Tauras, pasikeitė laikai, ginklai, judėjimo greitis. Tai nebe viduramžiai ar net ne antras pasaulinis. Kam pradėti karą dėl resursų, kai rinkoje gali įsigyti daugmaž už tą kainą, kurią pačiam tektų mokėti norint išgauti? Tas pats vanduo, tu jo neparsigabensi, nes bus brangiau, nei gavyba iš jūros. Amerikoje apgriauna max kelis miestelius, nukenčia pora gamyklų, tai ir gyvuoja toliau, jei nušluotum visus pramonės centrus, ekonomika ojojoi kaip užstrigtų. Tiesiog karui tarp išsivysčiusių šalių nebėra šiais laikais priežasčių. Pasistumdymai, apsižodžiavimai ar kažkokios mini sankcijos - taip. Atviras karas - ne. Islamo šalys - čia kitas dalykas, tai ne karas, tai terorizmas ir fanatizmas.
Profesorius :) 2015-09-08 17:07
agirdi kiek tau tavo rusija moka uz komentarus? as irgi noreciau tokio darbo
Finalfour 2015-09-08 20:12
Arnai, tarkime kyla hipotetinis karas tarp NATO ir Rusijos. Suprantu, kad tai absurdas ir tam nera ir nebus priezasciu, bet hipotetiskai. Manai Kinija stos i kara Ru puseje?
TAURAS 2015-09-08 23:10
Imortallt, Isties dabar gaunas tokia situacija, jog JAV prispausdina pinigu ir perka viska ka tik nori. To amzinai nebus. Kinija technologiskai prisivijo vakarus ir greitai jiems nebebus reikalo viska pardavineti uz $. Retuju metalu nera tiek daug, kaip ir gelo vandens (kolkas is juros isgauti gela vandeni reikalauja nemazai energijos) ir ju mum prades trukti. Juk resursai nebegaliniai? Perdirbimas taipogi ne iseitis, nes daugumai zmoniu i tai nusispjauti.. Kol pakeisi visuomenes poziuri, praeis nemazai metu.. Isivaizduok kas nutiktu, jei Kinija uzdraustu retuju metalu eksporta visiskai? T.y. joks doleris negaletu ju nusipirkti? Ar tikrai visi ramiai su tuo susitaikytu? Juk Kinija is vakaru gauna tik technologijas, bei rinka is kurios prisistate daug infrastrukturos. Jai anksiau ar veliau vakaru pagalbos nebereikes. Nebereikalo Kinija pareiske, jog koncentruosis i vidaus vartojima.. O Rusija turi ka kinams pasiulyti..
immortallt 2015-09-09 08:44
Tauras, nu kodėl lendi ten, kur neturi žalio supratimo? Pinigai nespausdinami kiek nori ir JAV padengia savo pinigus, tai yra jiems skolina. Kiek nepadengia - tiek nuvertėja jų valiuta. Kinija technologiškai pasivijo vakarus? Nu nejuokauk. Elementarus vienas paprastas skaičiukas - automobilių skaičius tūkstančiui gyventojų. Kinijoje dar nepasiekė 100. Europoje apie 500. JAV, turbūt ir visi 800 (nežiūrėjau ir tingiu ieškoti). Retųjų metalų? Čia kurių? Ličio, kuris berods 7-tas pagal dažnumą? Kinija beje jų daugiausia turi. Ir nebesvarbu, kas juos turi, nėra tokio elemento, dėl kurio apsimokėtų rizikuoti šimtais trilijardų kapitalo. Perdirbimas ne išeitis? Nu dieve tu atsilikęs. Japonija, berods ir P.Korėja, skandinavų šalys, Vokiečių žemės - visur perdirbimas didžioji dalis. Daugumoje pasaulio sėkmingai perdirba ir geležį, ir aliuminį, varį bei kitus metalus. Retiesiems metalams kol kas nesugalvojo veiksmingos perdirbimo technologijos, nes kol kas poreikio nebuvo. Surprise surprise, Kinija jau uždraudus arba apribojus ne vieno retojo metalo žaliavos eksportą. Nelabai kam tai baisiai parūpo, apart tiems, kurie pirko. Kinijos importas milžiniškas ir perka ne tik technologijas, bet ir žaliavas, įrengimus. Kinija pareiškė, kad koncentruosis į vidaus vartojimą, nes absoliučiai didžioji jos populiacijos dalis skursta. Augimo galimybės dabar didesnės vidaus rinkoje, nei eksporto. Labai mažai domėjaisi ir itin daug spragų tavo suvokime apie žaliavas ir naudą, kurią gali gauti iš karo. Karas su Kinija, JAV kainuotų trilijonus. Daug pigiau mesti 10mlrd ir sukurti technologiją, kad nebereiktų būtent to retojo metalo. Negana to, Kinijoje neitin gausu retųjų metalų, tiesiog jie anksti spjovė į ekologiją ir užteršė savo gamtą. Kitose šalyse irgi jų yra, tiesiog brangiau kainuoja išgauti. Gėlam vandeniui iš jūros išgauti taip, reikia daugiau energijos, bet jam išsaugoti nesugedusiam ir atgabenti laivais reikia dar daugiau energijos. O ką jau kalbėti apie karo kainą. Energijos gavyba iš atsinaujinančių tobulėja devynmyliais žingsniais ir jinai sparčiai pinga. Vokietijoje didmeninė elektros kaina jau pinga kurį laiką ir nepanašu, kad kas pasikeis.
Marius.brn 2015-09-09 14:07
Kokiu pagrindu rusija remiasi, kad NATO yra jai grėsmė, jei NATO niekados neokupavo nė kvadratinio centimetro Rusijos teritorijos? Tačiau, kai kurios NATO narės buvo okupuotos net kelis sykius pačios rusijos. Iš kur atsiranda ta ideologija, kad kažkas iš vis taikosi okupuoti rusiją? Vienintelį dalyką, ką gali prarasti, tai geopolitinę galią savo pasienyje, tačiau, sąžiningai šnekant, kokią teisę, ji turi turėti įtaką kaimyninėse šalyse? Beja, aš asmeniškai mažiausiai jaudinuos dėl galimos rusijos okupacijos.
Arns 2015-09-09 15:27
Kiekviena valstybė turi savo tikslų ir vykdo sau palankesnę politiką. Neišimtis nei Lietuva nei Rusija ar JAV.
cave_dweller 2015-09-09 21:22
Būtent, vieni stato skydą, kiti stipriai militarizuoja tam tikras sritis, ir vieni ir kiti teigia, kad tai savigynai. Tik paradoksas, vienų ginkluotė gynybinio pobūdžio, kitų puolamoji. Tipo geriausia gynyba, puolimas...?
Arthuras 2015-09-09 21:35
Mhm, konkrečiau? Kieno ginkluotė gynybinė, kieno - puolamoji?