Rusija imsis to, kas nepavyko JAV: kurs visiškai naujos kartos priešraketinę gynybos sistemą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2016-03-03 21:54
Oh yeh. Dabar kyšius duoti reikia kas 100 km, o ne kas 10, a ne? Ir ką sutvarkyta šalis veikia 119 vietoje pagal korupcijos indeksą? Kodėl Vakarai juodina Rusiją su tokiais straipsniais: http://www.huffingtonpost.com/huff-wire ... orruption/ O gal visgi sutvarkė šalį tik tiek, kad banditai taip akivaizdžiai nesišaudytų gatvėse, nes įvaizdžiui kenkia, bei visi tie banditai sulindę į valstybinius postus, ir užtikrina valdžios vertikalę?
Arns 2016-03-03 22:07
Jei tau duotu pasirinkti, turtinga valdžia ar galimybė būti nušautam gatvėje dėl 5 dolerių, ką rinktumeisi? Sakau, Rusijoje labai daug kas nėra gerai (ne iki tiek kiek kokie immortallt nuolat vemia), bet daug geriau nei buvo. Tą reikia suvokti. Tada ir suprasi kodėl ekonominės sankcijos neveikia rusų požiūrio, kodėl jų požiūrio nekeičia dalyvavimas Sirijos konflikte ir t.t. Esama rusų karta patyrė daug blogesnius sukrėtimus ir tiek tai padėjęs išspręsti Putinas, tiek jo metodai (kuriuos nori vakarai nuversti) daugumai šiuo metu tinkami.
- 2016-03-03 22:26
Rusai net neturėjo galimybės rinktis - jų nieks neklausė. Dėl turtingos valdžios - oligarchai, atsidūrę kalėjimuose - tik tie, kurie laiku nesusiprato, kad metas Puinui subinę pabučiuot. Rusams nuo to nei lengviau, nei geriau. Be to - rusui pasiūlyk būti dideliu ir baisiu bei degtinės - galėsi laikyti šuns būdoje ir jis nesiskųs. Va todėl neveikia sankcijos rusų požiūrio. Simptomiška - Putinas pareikalavo užtikrinti, kad degtinės kainos nekiltų. Ne duonos ar mėsos, o degtinės.
Arthuras 2016-03-03 22:37
Minuse, tau atrodo, kad didžiulę betvarkę įmanoma per trumpą laikotarpį sutvarkyt? Ypatingai tokioje didelėje valstybėje, kaip Rusija?.. Čia gi ne Estija ir ne Lietuva. Juolab, kad Lietuva ir sovietiniais laikais buvo aukščiau, nei dauguma sovietinių valstybių. Ir tai šūdą kuopiam jau 25 metus, o korupcijai galo nematyt. Na ar baigsim su ta degtine ir rusais?.. Atrodytų, lietuviai patys negeria...
- 2016-03-03 23:43
Aš nesakau, kad lengva. Aš sakau, kad norint išsikuopti, reikia pradėti matyti šūdą. O Putinas viską daro, kad rusai to nematytų. Reikia jaustis dideliems? Krymas, Ukraina, Sirija. Reikia, kad nekiltų minčių apie gyvenimo sąlygas ir karo tikslingumą? Degtinė. O apie lietuvius - geriam, so what? Kubilius gi per krizę nepigino degtinės, kad liaudžiai ramiau būtų. Putinas gi stengėsi kad bent jau nebrangtų.
Marius.brn 2016-03-03 23:55
Nedramatizuok ir negražink Putino, kur nereikia, čia nepraeis. Žudymas už 5 dolerius? O žudymas už išreikštą nuomonę ir poziciją yra pateisinama?
Arthuras 2016-03-04 00:09
Nėra jie debilai, mato tą šūdą (Rusija nėra uždara, išvažiuoti ir pamatyti geresnį gyvenimą galima), bet tas šūdas greitai nepajudės. Kad ir kaip besistengtum, laiko tam dar reikės daug. O visi tie kariniai konfliktai... Iš esmės tai bandymas Europą ir JAV priversti su Rusija bendrauti, kaip lygus su lygiais (ir jai, iš esmės, tai sekasi). Rusija nėra dar šiuo metu tiek ekonomiškai užspausta (rusai niekad kaip amerikonai ar vokiečiai negyveno, tai nėra ko ir pasiilgti), kad pamirštų savo ambicijas ir leistų save užspausti į kampą dar ir geopolitiniame žemėlapyje. Ką JAV ir Europa norėtų padaryti - kiek įmanoma išplėsti NATO ir ES ribas. Mums tai naudinga, o Rusijai - ne. Lyginti Rusijos ir Lietuvos situaciją - gal kiek lengvabūdiška. Lietuviams reikia labai jau didelių problemų, kad šie išeitų į gatves versti valdžios ar imtų kelti neramumus. Rusijoje ir šiaip daugiau "foninio triukšmo", kuris galėtų surezonuoti su prasta ekonomine situacija. Todėl, be abejo - degtinė labai primityvus ir senas sprendimo būdas. Aš jo nepateisinu. Kas jau liečia Kubilių ir alkoholio piginimą... O kam jį pigint, jei ir taip jo suvartojimas auga? Taigi tik mokesčių prarasi...
deivis 2016-03-04 02:43
Na aš nelalaikau Rusijos, bet tai kaip jūs dauguma šnekat, jūsų suvokimu Rusjijoj visiškas dugnas? Aš to nepavadinčiau, jei palygintumem valstybių užsienio skolas, tai pamatytumem, kad ji jų turi žymiai mažiau negu jūsų visų aukštinmos Vokietijos, Britanijos, Prancūzijos o apie JAV net nekalbu. Panaikintumem tuos skolų burbulus, tada būtų smagu pažiūrėti kokiam šūde visi kiti atsirastu. Rusijoj bent nėra tiek išpūsta rinka kuri neturi įsivizduojamos vertės ir dažniausiai viskas būna paremta realiu turtu. Priešingai nei vakaruose - kur kelių studentų startup'as įvertinamas milijonais, o kai jis žlunga padengti vertę nėra kuo. Turime ir mes problemų, tik po kolkas gyvename iliuzijų žaidime, kol neateis vėl dar rimtesnė ekonominė krizė.
hamann 2016-03-04 08:07
Oo taip, vėl blogieji vakarai... Nepagalvoji, kad jei rusija nekeltų konfliktų regione, nepažeidinėtų žmonių teisių bei tarptautinės teisės, bei aplinkinių valstybių teritorijų, niekam ji nebūtų įdomi? Nes ten nėra ką paimti. Ji nebent gali būti patraukli kai pekonominis partneris, dėl didelės neišnaudotos rinkos, kam dabar pati kelią užkerta. Tau kaip kekvienam susireikšminusiam rusui atrodo, kad rusija vakarams būtų aukso vertės kąsnis. Niekam ji nebūtų įdomi. Ir niekam jos nuvertimas neaktualus, čia eilinė putino propoganda skirta palaikyti savo reitingus, nes jei žmonės suvoktų kad to taip demonizuojamo vakarų priešo iš tiesų nėra, pradėtų ieškoti priežasčių kodėl jų šalis negali gyventi kaip vakarai. O dabar vakarai puikus pasiteisinimas putinui dėl šūdinos situacijos šalyje. Bet tu gi nesutiksi su tuo, ir vistiek rėksi, kaip girtas rusų marozas, kad vakarai puola didingają rusiją, tai kam čia dar vargintis.
Arthuras 2016-03-04 09:31
Hamann, apibendrinant, per daug primityviai viską matai. Vakarai yra suinteresuoti nuversti/išklibinti bet kokį valdantįjį rėžimą, jei šis nenori bendradarbiauti su ES ar NATO (geras to pavyzdys yra Baltarusija. Niekam nieko blogo nedaro, bet visiems kliūna). Pačios Rusijos, be abejo, kad niekam nereikia. Tik, be abejo, visi norėtų, kad Rusija elgtųsi taip, kaip naudinga ES ir NATO. Kad būtų galima turėti įtakos Rusijos elgsenai.
hamann 2016-03-04 10:25
Žinoma, kai rusija kelia tiesioginę grėsmę ES ir NATO narėms bei stabilumui regione, tai natūralu, kad atsiranda ir interesas. Baltarusija kliūna pagrinde dėl žmogaus teisių pažeidinėjimų. Pasaulyje yra pakankamai daug didelių valstybių kurios nekelia konfliktų, bet ir nėra priklausomos nuo JAV ar ES, ir niekam nekliūna. Bet rusijai persmelgtai nepilnavertiškumo komplekso, visad reik kažką įrodinėti. Gal pagaliau būtų laikas susitaikyti su faktu, kad rusija nebėra supervalstybė artimiausiame šimtmetyje nebus? Geriau tuos finansus skirti ekonomikai vietoj karo kurstymo ir karo pramonės, kurią teisina nesamų priešų egzistavimu, o tuo tarpu puldinėja suverenias valstybes.