JAV kariuomenė pristatė pirmąjį realiai kovai skirtą lazerinio ginklo prototipą: „laikas suteikti mūsų kariams pirmąjį operatyvinį pajėgumą“  ()

JAV kariuomenė parodė savo pirmąjį kovoti galintį lazerinio ginklo prototipą. Vos per 24 mėnesius sukurtas „DE M-SHORAD“ lazeris buvo sumontuotas ant „Stryker“ kovinės transporto priemonės ir pirmą kartą dalyvavo pratybose Fort Sill mieste, Oklahomoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lazeriniai ginklai yra patrauklus pasirinkimas karo planuotojams, nes jų praktiškai neriboti šaudmenys kainuoja apie dolerį už smūgį ir galimybė šaudyti į tolimus taikinius šviesos greičiu. Tačiau nesitikėkite, kad kareiviai žygiuos mūšio laukuose su lazeriniais ginklais.

Vietoj to, JAV armija ir kiti ieško lazerių, kurie gali būti montuojami ant mobiliųjų platformų, kad būtų galima apsisaugoti nuo tokių grėsmių kaip dronai, raketos, artilerija ir minosvaidžiai.

Lazerinių ginklų prototipai jau naudojami JAV kariniame jūrų laivyne, o dabar ginklų sistemos ir maitinimo šaltiniai sumažėjo tiek, kad jų prototipus galima sumontuoti antžeminėse transporto priemonėse, tokiose kaip „Stryker“.

O čia tai kainos! Kinai rodo ką reiškia tikras išpardavimas: TOP 14 AliExpress bestselerių, kurie dabar dar pigiau nei kainavo šį pavasarį be PVM
2467

AliExpress kiekvieną sezoną rengia grandiozinius išpardavimus, kurių metu galima gauti tikrai gerų prekių už fantastiškai mažas kainas. Šiuo metu kaip tik prasideda paskutinė, baigiamoji vasaros išpardavimo akcija, o kai kurios kainos tokios, kad pramušė dugną.

Išsamiau

 

„Stryker“ komandai buvo pateikti scenarijai, susiję su realiomis grėsmėmis, siekiant įvertinti sistemą ir rasti būdų, kaip patobulinti būsimas versijas. Dalyvavę kariai „DE M-SHORAD“ sistemą įvaldė per kelias dienas: galėjo pasiekti tikslą, pasirinkti tikslo vietą ir atlikti užduotis.

Pratybų metu kariai rekomendavo standartinį valdiklį pakeisti komerciniais žaidimų valdikliais. Be to, jie naudojo rankinį ekraną, kuriame buvo pateikti 3D „Stryker“ modeliai, papildantys internetinius mokymo vadovus ir interaktyvius modulius.

 

„Tai yra prototipas ir mes iš to pasimokysime“, – sako generolas leitenantas L. Neilas Thurgoodas.

„Mums to reikėjo, norint padaryti du dalykus: suprojektuoti ginklą taip, kad būtų pakankamai saugu duoti kareiviams ir įsitikinti, kad jis aptinka reikiamą tikslą. Šios technologijos mokslo projektas baigtas. Atėjo laikas suteikti mūsų kariams pirmąjį operatyvinį pajėgumą“.

Kitame programos etape 2022 m. RCCTO pristatys keturis lazerinius įrenginius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()