[Žinios trumpai] Putinas paskelbė E. Macronui sąlygas užbaigti karą Ukrainoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-03-01 13:32
O ką reiškia denacifikavimas?Ar pats Putinas tai žino?
punktyras 2022-03-01 14:38
Apie nacizmą Putinas turi gerą supratimą: https://www.facebook.com/davidovics.jan ... 9171743914
conjurer 2022-03-01 14:55
Galėjai bent pacituoti tiems, kas facialbook'u nesinaudoja.
qrad 2022-03-01 15:24
Ir rusų kalbos nemoka.
Staska 2022-03-01 15:37
Tai vadinasi pareiske, kad karo nenutrauks, nes salygos tokios pacios, kaip ir pries kara, kas visiskai netenkina Ukrainos
iPienius 2022-03-01 17:16
tuoj ekonomika grius nuo paskelbtu sankciju. jeigu ir toliau ukrai priesinsi, tai liks tik nutraukt. kai kurie saltiniai skelbia, kad isnaudojo atsiveztu apie 2/3 raketu. nauju greit nepagamins, o is Chuilistano gilumos atsivezt irgi uztrunka. jeigu tai tiesa, tai karas baigsis iki savaitgalio, nes paprasciausiai neliks kuo kariaut. zinoma jei UA sugebes atsilaikyt
sub 2022-03-02 08:57
Video vedėjas pradžioje kalba apie tai, kad Rusijos prezidentas ir visa valdančioji valdžia kaltina Ukrainą nacizmu ir nacionalizmu. Putinas pasakė, kad Krymas niekada nebus "banderistiškas". Tada vedėjas pasiūlė, palyginti kalbas Hitlerio Berlyne prieš Antrą pasulinį karą ir Putino Maskvoje kalbą, prieš įvedant pajėgas į Ukrainą, Hitleris kalbėjo apie Gdansk, Putinas apie Krymą. Palygino ir pasisakymai labai labai panašūs. Hitleris teigė, kad Gdanskas visada priklausė ir priklausys Vokeitijai, Putinas tą patį apie Krymą. Savo ruožtu abu diktatoriai kritikavo oponentines vasltybes, Hitleris - Lenkiją, Putinas - Ukrainą, kad šios negerai valdo, negerai elgiasi su savo piliečiais ir t.t. demagogija, kokie mes geri, o jie blogi. Putinas apie Ukrainą - Ukrainoje krizė daugiau nei 30 metų. Tik pamiršo paminėti, kad dėl Rusijos Urkainoje krizė 30 metų. Visi tą žinojo, tik niekas nieko nesakė iki 2014, cenzūra gi veikia pilnu pajėgumu. Turim Adolf Valodia Putin, ir 3 pasaulinį ant slenkčio, jei tas kvailys toliau rūpinsis ne savo tauta, o savo asmeninėm ambicijom. Man dabar iškilo didysis pasaulio klausimas, kaip jis denacifikuos Ukrainą, pats būdamas didžiausiu 21 amžiaus naciu???? P.S. русский военный корабль - иди нахуй
punktyras 2022-03-02 09:04
Pasiųsdamas Kadyrovo karius denacifikuoti Zelenskį, žinoma. Oh wait…
sub 2022-03-02 09:16
Oh wait, o jo islamiečius ten kiaulių lašiniais teptom kulkom į žemelę deda, jų dievas nebepadės. Oh wait, jei Putinas kris, tai garantuotai kris, šiuo metu oraliniu užsiimantys Batia ir Kadyrovas. Oh wait, o gal jie, Valodia, Batia ir Kadyrovcas grupiniu užsimiinėja tam bunkeryje. Ir jaučiu Serbja labai pavydi.
HardAxe 2022-03-02 09:52
Kad du pagrindiniai dujų/naftos bankai nepatenka į sankcijas. Ir tos pačios swift sanckijos dar nėra prasidėjusios, ar kažką netaip supratau? Dar lenkija sugalvojo, kad lėktuvų perdavimas būtų kišimasis į karą. Įdomu ties kuria ginkluote nesiskaito kišimusi?
kestutisz 2022-03-02 12:21
Aš vis dar tikiuosi, kad lenkai ir kt perpieš numerius į jau numuštus ukrainiečių ir tyliai atiduos. Gi net šarvuotos technikos neperdavė, dronų, tai čia kažkaip nuskambėjo labai drąsiai apie naikintuvus.
Webbus 2022-03-02 12:23
Dėl tų MIGų tai čia buvo kažkokia nepelnyta euforija. Kad lenkai turi tų MIGų kažkiek, klausimas kiek iš jų veikia. Visur čia apie tuos MIGus skelbė, kad va Slovėnija (ar tai Slovakija, blyn gėda kad iki šiol neskiriu be žemėlapio) turi 12 MIGų. Bet teisybė ta, kad tik 3-4 yra parengti kovai. Kiti arba remontuojami, arba sugedę, arba "paaukoti ant dalių", kad tie 3-4 veiktų. Tai tas pats su Lenkijos MIGais aš manau. Lenkai užsipirkę JAV naikintuvų daug, tai tuos MIGus jau turbūt į muziejų nurašę. Tai jeigu tu ten gali perduoti tik keletą normaliai veikiančių MIGų, tai turbūt įvertinta, kad naudos/rizikos santykis labai šūdinas. Be to, NATO nesikiša. Bet nesikiša kol kas. Gi tiek į Baltijos, tiek į Juodąją jūra yra pakeliui labai nemažai įvairių šalių karo laivų. Pajėgos mobilizuojamos į rytų Europą. Čia mano spekuliacija, bet ar nebus taip, kad Nato šalys nenori per anksti įsivelt į tiesioginį konfliktą, kol "nesusirinko visa chėbra" į vietą. Dėl to ir "pasisaugo" su tais MIGais, kurie turbūt paskaičiuota nebūtinai duos rezultato. Pats nenusimanau karyboj, tai tik perpasakoju ką perskaitau vienuose ar kituose (mano akimis patikimuose NATO specialistų) šaltiniuose. Tai vienas JAV karo ekspertas Youtubėj pasakojo, kad šiaip karinė šarvuota technika, net geriausiu atveju, per parą pasislenka 60-80 km. Irako karo metu, JAV į Kabulą irgi atriedėjo tik per ~15 parų. Nes turi būt supportas iš paskos ir t.t., tiems tankams ir kuras greit bagiasi. Ir ką mes matom, kad tos pagindinės Rusijos pajėgos maždaug ir juda į Ukrainą panašiu tempu, apie 50-60km per parą. Ukraina gerai neutralizavo tuos dalinius kur "per greit nosį iškišo", bet nereikia nuvertinti Rusijos su per didele euforija iš pirmų rezultatų, kai žlugo Putino Blickrygas. Kitas dalykas, kad aktyviuose kariniuose veiksmuose visada kaunasi tik apie 30 proc. pajėgų (Rusijos pusėj tai dabar apie 40k gaunasi). Likusieji yra supportas, logistika ir rezervas. Panašiai apie 40k aktyviai besikaunančių yra ir pas Ukrainą (tik jiems nereikia tiek supporto, jie namie kovoja). Tai čia toks 50/50 gaunasi. Aišku mes daug ko nemaom dėl visos tos karo uždangos. Bet man tai nesuvokiama koks yra end-game pas Putiną. Nu ok, tarkim paima jis miestus su milžiniškais saviškių nuostoliais. Kas tada? Jeigu rusų kariai ten pastato savo marionetę tam mieste ir išvažiuoja, tai tos marionetės nelieka per 1 parą ir vėl iškeliama Ukrainos vėliava. Jeigu Rusija palieka savo karius tuose miestuose "tvarkai palaikyt", tai pastoviai praradinės pajėgas ir karius dėl partizaninių judėjimų. Ta prasme, čia no-win situation jam. O jo rezervas dega ne parom, o valandom, ypač stengiantis rublio kursą išlaikyt. Nors oficialus kursas yra visiškas bullshitas, žmonės "po stalu" jau ~200-250 rublių už 1 eur kursu prekiauja arba prašo už prekes/paslaugas. Nors šio komentaro rašymo metu oficialus kursas yra 128 RUB už 1 EUR. Tik kad nieks negali pasikeist valiutos tuo oficialiu kursu.
Hmz 2022-03-02 13:35
Viskas paprasta. Denacifikavimas - tai marionetinės vyriausybės pastatymas ir ate, laisvi rinkimai, žodžio laisvė ir kiti dalykai. Nu nes Rusija kovoja prieš fošyzmą ir duoda pavyzdį, kaip reikia gyventi.
punktyras 2022-03-07 19:05
„Oh, wait“ – kaip ir standartinis išsireiškimas, rodantis staiga iškilusį supratimą apie anksčiau dėstytos minties neteisingumą/absurdiškumą. Pavyzdžiui, kai Holokausto aukoms sukurtą Babin Yar memorialą subombardavusios šalies vadovas kalba apie denacifikavimą ir kaltina žydų tautybės prezidentą nacizmu.