[Žinios trumpai] Rusija smogė Ukrainos karinei bazei netoli Lenkijos ir NATO sienos: dešimtys žuvusiųjų (Video)  ()

Per didelę Rusijos raketų ataką prieš didelį Ukrainos karinį objektą netoli sienos su NATO nare Lenkija sekmadienį žuvo 35 žmonės ir 134 buvo sužeisti, pranešė Ukrainos pareigūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Regiono gubernatorius Maksimas Kozytskyy sakė, kad Rusijos lėktuvai paleido apie 30 raketų į Javorivo tarptautinį taikos palaikymo ir saugumo centrą ir pridūrė, kad kai kurios raketos buvo perimtos. Pasak jo, mažiausiai 35 žmonės žuvo ir 134 buvo sužeisti.

Ukraina sakė, kad anksčiau bazėje dirbo užsienio kariniai instruktoriai, tačiau NATO pareigūnas sakė, kad bazėje nėra Aljanso darbuotojų.

360 km2 karinis objektas, esantis mažiau nei 25 km nuo Lenkijos sienos, yra vienas didžiausių Ukrainoje ir didžiausias vakarinėje šalies dalyje.

Kremlius iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti raketos smūgį taip arti NATO sienos, o sekmadienį Rusijos gynybos ministerijos atstovo spaudai trumpame vaizdo įraše apie tokią ataką neužsimenama.

 

Ukrainos gynybos ministerijos atstovas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad ministerija vis dar bando nustatyti, ar išpuolio metu centre buvo užsienio instruktorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: