[Žinios trumpai] Tai jau pasityčiojimas: ukrainiečiai sunaikino „analogų pasaulyje neturintį“ tanką – Rusijos kariuomenė iš viso turėjo tik vieną egzempliorių (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TomasBalčiūnas 2022-03-22 17:26
Tanko paskirtis visada yra į puolimą orientuota(pralaužinėti gynybinius įtvirtinimus ir t.t.). Pačiam tankui reikalingas supportas(pestininkai), nes be jų, tai jis lengvas taikinys arba kitaip - metalinis karstas.
kestutisz 2022-03-22 17:59
T-90 nėra kažkaip geresnis už T-80, ten berods papiginta (palyginus su naujesnius 80) T-72 modernizacija. T-80 jau kitas tankas (tiesa, T-64 pagrindu - kažkokios ten paniatkės tarp skirtingų konstruktorių kontrorų), kaip ir turintis būti pagrindiniu tanku, bent kol kas kol turintis užpildyti tarpą tar T-72 ir T-14. Tik tiek kad T-14 jie matys tik paradiniuose video - jis per sudėtingas sankcijų pasaulyje. Taip, jis ten prieš iš viršaus kalančius javelinus teoriškai tikrai atsparesnis - nes ten kur javelinas kaip stiklainiui dangtelį nuima tipinį bokštelį (su gan didele vidine ertme ekipažui ir menkai apsaugos iš viršaus) - tipinio bokštelio ten nėra. Ten nelabai net trukdo tas kartonas iš parado. Na, bent jau ekipažas gal išgyventų atskiroje sekcijoje ir galėtų gražiai pasiduoti (kol javelinai/nlaw neperprogramuoti taikytis kitur :)
Dannas3 2022-03-22 18:58
Taip galvojo rusai, siusdami tankus i prazuti. Seniau budavo, kad pestininkai realiai paskui tankus eidavo puolime. Dabar norint su tanku uzpult, pestininkai turi eit pirma ir isvalyt teritorija, kad galetu saugiai tankas ivaziuot. Kitu atveju, mieste dabar tankai neturi sansu.
Gastonio 2022-03-22 19:16
O Javelin, kad ir kiek daug privalumų turėtų - panacėja? Sunaikint galima bet ką... Ir ko gero nėra dabar reikalinga kariuomenėje, vien kaina kokia... O ir kaip HardAxe sakė - būtų didelė antireklama, jei jam kažkas ten nutiktų. Tiek Ukrainos, tiek Rusijos šarvuotoji technika, kuri šiuo metu kariauja, yra +/- apylygė.
Gastonio 2022-03-22 19:27
Būtent T-72B3, ypač 2017 metų yra neką prastesnis už T-90A (T-90A yra pati seniausia versija, yra ir T-90M ir T-90MS), abu turi termovizorius. Ten pas juos su unifikavimu buvo ir iki šiol yra problemų, paniatkių, kaip sakai: priimdavo į ginkluote ir Charkovo konstruktorių biuro tankus, ir Tagilo. Todėl ukrainiečiai taip masiškai ir naudoja T-64. Kad tas vadinmas kartonas yra tiesiog plonas metalas ir jis reikalingas tik tiek, kad pridengti įvairius dalykus, pvz., jutiklius, išdėliotus ant bokštelio, ale apsauginiai dangteliai, o ir šiokia tokią formą suteikia bokšteliui. O ir T-14 turi aktyvią apsaugą, kuri teoriškai galėtų bent numuštį į jį paleistą raketą/sviedinį.
HardAxe 2022-03-22 21:39
o miesto šturmui nėra geriau kokie BTR`ai ar panašiai? Kažkas šarvuoto, su dideliu kulkosvaidžiu ir geresniu matomumu už tanką? Jei susitiks kitą tanką, gali gi kokį RPG panaudot, mieste atstumas nėra kliūtis. bly, tuoj reikės forumo meetą daryt WoT.
Gastonio 2022-03-22 22:11
Rusai turi BMPT, ale skirtas tankams pridengti. Tik jokiose nuotraukose ar video neteko matyti jų Ukrainoje. Dar buvo T-15 projektas, kuris pagrįstas Armata platforma - turėjo būti sunkioji pėstininkų mašina.
SaMaras 2022-03-23 06:20
Na dabar tingiu ieškot, bet ar bmpt ar neliko irgi tik vienetinis prototipas ir nebuvo priimtas ginkluotėn? Buvo pirmas su 30mm patranka ir prieštankinėmis raketomis, antras variantas sumontavo 2vnt 30mm patrankas.. Čečėnijoj kažkaip girdėdavosi, kad prieš judant į miestelį apšaudydavo iš šilkų ir tunguskų.. čia kažkaip neteko girdėti.. aiškų kai daug btr80 pakeitė į btr80a ir btr82a su 30mm patrankomis tai gal padaro tą patį..
immortallt 2022-03-23 08:09
Tankai mieste niekada ir nebuvo pranašesni. Kaip ir ilgi ginklai patalpose - nėra kur pasisukti, arba trunka per ilgai ir esi lengvas taikinys. Antraštę pamačius tik paėmė juokas prisiminus, kad kažkas sako, kad pasenusia technika rusai nori atsikratyti, nes iš esmės meta vos ne viską, kas važiuoja ir skrenda. Dalis aišku sugenda priešo nepasiekus, bet nu vis tiek dėl skaičiaus. Armatų ant popieriaus turi 30, klausimas kiek jų gali realiai bent normaliai judėti mūšio lauke, o ką jau kalbėti apie šaudyti? Gi net aktyvūs šarvai pasitaiko kartoninės dėžutės aplietos polimeru ar kuo ten dengia.
Vardas Būtinas 2022-04-11 14:56
Ne tankai žudo, o sėdintys tenai žali žmogeliukai. Jei žmogeliukas bukas, duok jam nors ir kosminį kreiserį, nepadės.