[Žinios trumpai] Išaiškėjo, kiek pinigų Rusija moka smogikams iš Sirijos - tai visiškai keičia jų gyvenimus  (2)

Ukrainos valdžia kartu su viena nevyriausybine organizacija Sirijoje paskelbė, kad Sirijoje veikia 14 karinių centrų, kur renkami kovotojai siuntimui į Ukrainą. Jiems siūlomas dosnus atlygis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BBC išsiaiškino, kad į Ukrainą atvykusiems kovotojams iš Sirijos Rusija pasiūlė 5000 svarų (5900 eurų) mėnesinį atlygį. Karo nualintoje šalyje tai yra neįtikėtinai didelis atlyginimas. Vienas sirų kovotojas žurnalistams teigė, jog mano, kad Rusija Ukrainoje surengė žudynes, tačiau pripažino, kad vis tiek turėjo tapti savanoriu, nes jam tiesiog trūksta pinigų.

Sirų savanoriai teigia, kad padėtis jų šalyje yra tokia prasta, jog daug kam trūksta pinigų maistui. Be to, tokio dydžio atlygis kitais būdais yra tiesiog nepasiekiamas.

Žurnalistų kalbintas siras teigė, kad jo šeima nenorėjo, jog jis keliautų, bet kitos išeities jis nematė dėl pinigų. Be to, jam buvo pasakyta, kad jo mirties atveju jo šeima gaus 37 tūkstančius svarų - 43,7 tūkstančius eurų. Jis teigė, kad žino bent 200 sirų, kurie atvyko kariauti prieš Ukrainą. Rusija skelbia, kad karui Ukrainoje užsirašė 16000 savanorių iš Artimųjų Rytų (aišku, daugiausia iš Sirijos).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(16)
(-10)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: