[Žinios trumpai] Rusija galutinai prarado visas viltis – visiškai žlunga Baltarusijos korta  ()

60% Baltarusijos kariškių yra kategoriškai prieš karinę „operaciją“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-31 [Žinios trumpai] Rusija galutinai prarado visas viltis – visiškai žlunga Baltarusijos korta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija nesiims karo prieš Ukrainą Rusijos Federacijos pusėje, nes daugiau nei 60% karių ir karininkų yra kategoriškai prieš karinę operaciją.

Apie tai interviu BBC pranešė prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius.

„Dabar rusai viską paaiškino. Karių perkėlimas į Rytus visų pirma reiškia, kad jie galutinai prarado tikėjimą savo noru pritraukti čia Baltarusiją. Be to, Baltarusijos apklausų duomenimis, daugiau nei 60% jų karių ir karininkų kategoriškai neigiamai vertina „operaciją“ Ukrainoje“, – aiškino Arestovičius.

Jis patikslino, kad tai – apklausą atlikusios Ukrainos žvalgybos ir Baltarusijos opozicijos duomenys.

„Dabar kyla klausimas: kaip mesti tokią kariuomenę į mūšį? Ką darys kariuomenė, kurios 60% sudėties nenori kariauti? Ji arba pereis į mūsų pusę, arba panaudos ginklus prieš tuos, kurie davė įsakymą“, – pridūrė prezidento patarėjas.

Generalinio štabo teigimu, dabar Rusija  išveda dalį karių iš Černigovo ir Kijevo krypčių. Priešas pergrupuoja pajėgas tolimesniam rytinių regionų puolimui.

 

Anksčiau Rusijos Federacijos Gynybos ministerija paskelbė apie „specialiosios operacijos“ „pirmojo etapo“ užbaigimą ir perėjimą prie puolimo Donbase.

Tuo pačiu metu, kaip rašė „Financial Times“, V. Putinas kuria planą apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas rytiniame regione, siekdamas turėti svertų Rusijos ir Ukrainos derybose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: