[Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenė smogė galingą smūgį didelei Rusijos karinei kolonai: mūšis truko visą dieną, okupantų technika sudaužyta (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2022-04-01 14:48
Bukim biedni bet teisingi. Lietuvoje eina vienapusiška informacija, kad Ukraina laimi, deja realybėje visai kas kita. Paskutiniais, prorusiškais duomenimis Ukrainai labai didelės problėmos. Kaip suprantu Rusija kol kas visai neplanuoja pulti KijIvo, kariuomenę permeta į rytus, kur jos laukia dydelis mūšis su paskutiniais kiek skaitlingesniais Ukrainos kariniais daliniais, kurie visai neturi palaikymo iš oro.
Benediktas 2022-04-01 15:34
Pasidalink iš kur imi informacija.
T 2022-04-01 15:40
Iš yotuberio Юрий Подоляка. Man per nuobodu klausytis oficialios Rusijos propogandos ir labai tam neturiu laiko.
Benediktas 2022-04-01 16:04
Jei klausyti oficialią tv Rusijos, tai ten vien praktiškai propoganda. Ne nuobodume ten esmė. Pažiūrėjau, šio žmogaus paskutinį video. Sako ukrainiečiai eina į pietryčius nuo Kijevo, link Dombaso, Mariupolio. Ir visi rašinėja, kodėl nesubimbarduoja ukrainiečių kolonos, juk Rusija turi oro pranašumą.
Gastonio 2022-04-01 16:06
Matai, jis nebūtinai sako netiesą, yra tiesiog faktinių dalykų, kurių nepaneigsi, bet neretai per daug optimistiškai viską pristato. Kanalo prenumeratorių skaičius vos per mėnėsį padidėjo, jei neklystu, beveik 2 kartus. Be to, kaip suprantu, jo kanalas registruotas Ukrainoje ir monetizuojamas. Bet turbūt geriau negu klausytis Arestovičiaus, kuris dalykus išpučia galbūt dar daugiau, bet čia jau toks jo darbas, tik reik tą suprast. Beje, oficialūs RU šaltiniai nič nieko nepasakė, apie UA ataską Belgorode, tyli kaip...
Benediktas 2022-04-01 16:11
Gal pati rusu kariuomene subombardavo Belgorado bazę, kad valdžia kviestų mobilizaciją. Gal generolai pastato prieš faktą valdžią. Ir valdžia nežino, kaip reaguot. Nes mobilizaciją kviest irgi gali būti pasipriešinimas iš visuomenės. Nuo sofos sakyti davai davai yra vienas dalykas.
Gastonio 2022-04-01 16:12
Vat aš nuo sofos nesuprantu, kame priežastis. Ir čia net tik šis atvejis. Per oficialią Rusijos žiniasklaidą ir DNR brifingus pastoviai kartoja, kad yra apšaudomi artilerijos. Bet jei yra tas tariamas pranašumas ore, ar tikrai yra taip sudėtinga sunaikinti? Kame čia fintas? Yra juk ir bepiločių, kurie gali nustatyt iš kur šaudoma, galų gale.
Gastonio 2022-04-01 16:15
Tai taip Ukraina ir sako. O Kuleba ale iš viso negali komentuoti, nes neturi duomenų iš štabo, kaip supratau. Tai ar ten nesusikalbėjimas, ar ta priežastis, kurią ir parašei.
kestutisz 2022-04-01 16:38
"Pranašumas ore" yra tas vaizdelis kur dar iš naktinio Bagdado - kur zenitinė artilerija šviečia visomis kryptimis, ir nė vienas lėktuvas nekrenta. O pastatai griūva, tankai sproginėja, etc. Dabar realų pranašumą matau tik prieš civilius. na taip, gal net kokį tikrą oro mūšį rusai laimėtų (ir jau buvo tokių laimėta kur 12 prieš 2 senesnės kartos) - bet va kokie bjaurūs tie ukrainiečiai, neskrenda žudytis patys, o kapoja taikinius pasirinktinai, prisipaudę prie žemės, kad ratadai nematytų. Dėl artilerijos - jau nuo turbūt WWI artilerija yra tik mobili, iššovei ir migruoji, jau berods tada mikrofonais išmoko išskaičiuoti iš kur šaudoma. Tad pilnai tikiu, kad ukrainiečiai tokių klaidų stengiasi nedaryt. Aplink tą pačią Černobaivką ukrainiečiai gali įvairiais atstumais ratais varinėt ir visad pataikyti, na ir greitai dingti.
Gastonio 2022-04-01 16:52
Taip, mobili: savaeigės didelio kalibro haubicos, savaeigiai minosvaidžiai ir Grad'ai, tai tikiu, kad nėra viskas taip paprasta - vis tik gali siekti ~30 km, bet o kaip bepiločiai? Vis tiek juk gali žinoti apytikrę vietą, iš kur šaudo? Artilerija juk irgi šaudo į rajoną, kurį tariamai yra užėmę rusai, ir negali tiksliai žinoti kur šaudo ir pataiko, nebent patys koreguoja ugnį bepiločių pagalba.
kestutisz 2022-04-01 17:41
Tai naudoja ir "dronus", bet ten niuansai yra, kad kiekvienas DJI į eterį rėkauja ne tik savo, bet ir operatoriaus poziciją - "saugumo vardan" (Aeroscope), su tuo jau buvo triukšmo, kad gamintojas yra pardavęs ir vienai ir kitai pusei softą/geležį ir seka operatorius, tad irgi rizikinga. Kažkur kur čia rinko "dronus" kaip labdarą siuntimui į fronta tai gal tą funkciją ir visai atjungė, na bent jau turėtų. Bet manau ne esmė "dronai", esminis momentas - ukrainiečiai yra namie, ir tam ruošėsi. T.y. pinigus ne vogė per kosTmines programas, nekūreno jais visokių Kuznetsovų pasauliniuose kruizuose, o panaudojo žemiškiems, efektyviem dalykams. Pvz kabeliam, kamerom ar net pačiom paprasčiausiom medžioklinėm kamerom (nu tik ten bėda kad jei per wifi/gsm tai susekama nesunkiai).
UTF16 2022-04-01 18:13
Jeigu jau esam biedni, bet teisingi, tai bent pripažinkim akivaizdų faktą, kad kiekviena kaimo bobulka youtube kanalą gali atsidaryti ir atsidaro be problemų.
Kyborg 2022-04-01 21:33
Netyčia sudubliavau, postas žemiau.
Kyborg 2022-04-01 21:37
Pirma, informaciją, kad Ukrainos miestai lyginami su žeme tu laikai informacija, kad Ukraina tik laimi? Nuostoliai yra labai dideli ir kasdien auga, bet tai nereiškia, kad nebegalima pasidžiaugt sėkmingom kontratakom/operacijom. Antra, nebeplanuoja pult, nes dėl logistikos problemų užstrigo. Trečia, permetimas į rytus užtruks, nes pajėgos turi grįžt į Baltarusiją ir padarę nemažą lanką įžengt į rytų Ukrainą. Rusai ramiai atsitraukt negali, juos kontratakomis naikina ukrainiečiai, tad atsitraukimas lėtėja. Ketvirta, Ukrainoje priešingai nei rusijoje paskelbta visuotinė mobilizacija, karių kiekis dabar gerokai didesnis nei buvo invazijos pradžioje, tad frazė "paskutiniais kiek skaitlingesniais Ukrainos kariniais daliniais" yra visiškas nusišnekėjimas. Penkta, kadangi karių permetimas į rytus užtruks, ukrainiečiai tikrai nemiegos ir tam ruošis permesdami dalinius į tą pusę. Ir jie tai gali padaryt gerokai greičiau judėdami tiesiąją pre savo teritoriją, nei rusai permetinėdami pajėgas dideliu lanku. Šešta, be abejo ukrainiečiai visai neturi palaikymo iš oro, tik kiekvieną dieną iš oro naikina rusų techniką o priešlėktuvinė gynyba numušinėja dešimtis rusų objektų (lėktuvai, sraigtasparniai, raketos, bepiločiai). Na ir dar negana to sugeba įskrist į pačios rusijos teritoriją ir apšaudyt kuro saugyklas. Na bet taip, ore jie bejėgiai... Septinta, prorusiški duomenys be abejo "tiksliausi", tikėk jais ir toliau, aš vis tik labiau pasitikiu Ukrainos, UK ir USA žvalgybų skelbiamais duomenimis.
T 2022-04-01 22:23
Kyborg Paskaičius Lietuvos internetą susidaro įspūdis, kad visus mūšius laimi tik ukrainiečiai. Net šitame straipsnyje aprašyta kaip šaunūs ukrainos kareiviai sunaikino "net" penkias transporto priemones. Kitame straispsnyje rusų kareiviai pereina į Ukrainos pusę ir t. t. Rusiškame variante ukrainiečiai daugiau kaunasi kaip partizanai. Užpuoliau, pašaudžiau, pabėgau. Tu gali šaukti kiek nori šauktinių, bet jei jie neturės ginklų, jie praloš kaip lenkai per II WW vykusį Warshuwos sukilimą. JAV Jugoslavijoje laimėjo praktiškai vien tik aviacija. Manau Rusija prisijungs dalį Ukrainos žemių prie Rusijos ir Ukraina apie jas galės užmiršti. Dar turės džiaugtis, kad tik tiek Rusija atsipjovė, nors gali ateiti ir dar. Aišku vakarų rūporai aiškins, kad Ukraina laimėjo. Dar neaišku kaip Rusija privers Ukraina atsisakyti stojimo į NATO. Manau jei Zelenskis užsispirs, tai bus paimtas ir Kijivas.
Kyborg 2022-04-02 00:08
Mūšis yra mūšis ir apie konkrečius pergalingus mūšius ukrainiečiai teikia daugiau info, todėl tai labiau nušviečiama. Rusai info labai riboja, tad apie jų pergales info praktiškai ir nėra. Bet kaip ir minėjau ukrainiečių miestai lyginami su žeme ir jie to tikrai neslepia ir bendram vaizde aukrainiečiai patiria gerokai didesnius nuostolius nei rusai. Taip, ukrainiečiai naudoja partizaninę taktiką ir tai puikiai veikia. Jie neturi tiek "mėsos" kaip rusai. Jie šią taktiką naudos ir toliau. Ukrainiečiai prieštankinių/priešlėktuvinių ginklų turi kelis/keliolika kartų daugiau nei turėjo prieš prasidedant konfliktui. Jeigu rusai "speceliosios operacijos" nepavers karu ir nepaskelbs mobilizacijos, labiau tikėtina, kad ukrainiečiai juos išstums atgal iki Krymo pusiasalio ir galimai atsiims LNR ir DNR teritorijas jei rusai dels su taikos sutartim. Ir žmogau, prabusk ir nustok rusų propogandą žiūrėt, dar prieš 2-3 savaites Zelenskis aiškiai pasakė, kad atsisako minties apie stojimą į NATO. Kokio senumo info tu remiesi savo kliedesius rašydamas?
T 2022-04-02 07:01
Nežynau, gal ir turi daugiau prieštankinių/priešlėktuvinių ginklų, tau geriau žynoti. Dar gaus iš Australijos šarvuočių, iš Lietuvos automobilių jau gavo. Rusijoje krūvos savanoriu stoja į kariuomenę, tai jiems mobilizacijos neprireiks. Mane jau seniai pažadyno mano senas tėvas, kuris iki galo gyvenimo negalėjo atleisti už JAV pažadus išlaisvinti Lietuvą. Vis sakydavo, kad beveik nėra jo bendraamžių, nes visi žuvo miškuose kur slapstėsi, nes nenorėjo tarnauto TSRS kariuomenėje ir papulti į trečia pasaulinį karą.
bmk1245 2022-04-02 10:18
Rekomenduoju Marko Solonino kanalą YT'je . Gana įdomią info ir apžvalgas pateikia.
who 2022-04-02 10:47
Ne be reikalo žmonės sakydavo, kad karas vienas iš baisiausių dalykų, kuris gali atsitikti. Realybė tokia, kad turi eiti arba su vienais arba su kitais. Gali bandyti apskaičiuoti kuris šansas geresnis. Arba kaip sakydavo dieną ateina vieni, naktį kiti. Geriausia laiku pasitraukti iš karo zonos. Kaip sekasi rusams galima nesunkiai nuspėti iš medijos. Jei įsiveržia į priekį, tuoj pasirodo naujienos kad bus metama pagalba lėktuvais, ginklais ir t.t. Šiuo metu jie patiria didelių nuostolių, bet laikosi idėjos atkirsti ukrainą nuo Azovo jūros. Zelenskio pažadai apie NATO, jis sakė būtų referendumas, o tai reiškia - žmonės nusprendė kad neduosim jokių žemių, ar kad tęs vakarų kursą, dėl to joks susitarimas atrodo kad neįmanomas. Ar rusai mobilizuosis, turbūt priklauso kiek Kinija pasiruošus remti konfliktą.
Benediktas 2022-04-02 11:09
Jei Kinija po ilgų dvejonių nutars remti, tai ji žiauriai turės aukot savo ekonomiką, kuriai šiuo metu ir taip išgyvena ne geriausius laikus ir įvaizdį. Įvaizdį jau ir dabar susigadino, su tokiu savo požiūriu.