[Žinios trumpai] Buvęs britų armijos vadas: gali būti, kad Ukraina niekada neatgaus to, ką Rusija yra pasiėmusi - tos teritorijos to nevertos  ()

Vasario 24 dieną prasidėjusi Rusijos invazija į Ukrainą, regis, šiuo metu yra pakibusi erdvėje. Rusijos pajėgos persigrupuoja ir keliauja į rytus, kur tikriausiai bandys užimti Donbasą ir, galbūt, sukurti sausumos tiltą su Krymu. Tuo tarpu Ukraina gauna daug (bet, tikriausiai, nepakankamai) paramos iš Vakarų. Kaip šis konfliktas gali baigtis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vis dar tikisi, kad viską galima užbaigti derybomis. Grįžimą į situaciją prieš invaziją - su Rusijos aneksuotu Krymu ir valstybės nekontroliuojamomis apsišaukėliškomis respublikomis Donbaso rytuose - Zelenskis ir visa Ukraina laikytų pergale. Tačiau Rusija į Rytų Ukrainą siunčia ne tik dalinius, kurie gavo į kaulus Ukrainos šiaurėje, bet ir naujai pašauktus rezervistus bei iš kitų Rusijos vietų surinktus dalinius. Donbaso karas bus didelis ir žiaurus.

Buvęs britų kariuomenės vadas generolas Richardas Dannattas, dabar esantis aukštųjų Didžiosios Britanijos Parlamento rūmų (Lordų rūmų) nariu, teigia, kad Ukrainai gali tekti susitaikytis su šiokiais-tokiais teritoriniais praradimais. Tiesą sakant, pasak Dannatto, Zelenskiui gali būti patarta pripažinti Rusijos de facto kontroliuojamus regionus kaip prarastus.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6202

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Dannattas pastebi, kad konfliktas Donbase nėra naujas - jis tęsiasi nuo 2014 metų. Dabar suaktyvėjusi kompanija ir reorganizuotos Rusijos pajėgos gali sukelti žymius teritorinius praradimus. Dannattas teigia, kad „Mariupolis greičiausiai kris, o tada ateis Donbaso eilė.“ Buvęs generolas retoriškai klausia „Kas tada?“

Dannattas mano, kad Zelenskis turėtų pagalvoti, ar jam tikrai pavyks derybomis išvaryti rusus iš Donbaso ir Krymo. O gal Rusija de facto jau turi tuos regionus ir Ukraina liks su 85 % savo buvusios teritorijos?

 

Zelenskis anksčiau yra išreiškęs norą savotiškai atidėti Krymo klausimą. Jis teigia, kad nepripažins ir apsišaukėliškų Donbaso respublikų nepriklausomybės, bet gali derėtis dėl to krašto valdymo. Patarimų tiesiog pamiršti šias teritorijas vardan taikos Ukraina gavo nemažai, tačiau kompromisai teritorijos vientisumo klausimu yra tiesiog negalimi, nes kada nors tai gali pasikartoti kur nors kitur. Todėl dabar Ukraina ruošiasi karui, kuris, užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos manymu, primins tikrą pasaulinį karą. Be to, Ukrainos žvalgyba spėja, kad Rusija visiškai neatmeta minties dar kartą pulti ir Kyjivą, ypač jei rytuose pavyks pasiekti ryškesnių pergalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(11)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: