Ukrainos pareigūnas: Kadyrovas pažadėjo Putinui likviduoti Zelenskį – buvo net keletas skirtingų bandymų  ()

Planuojant įsiveržimą į Ukrainą Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas Rusijos Federacijos prezidentui Vladimirui Putinui pažadėjo likviduoti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Tokią informaciją per interviu radijo stočiai NV pateikė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dėl mūsų aukščiausiosios valdžios likvidavimo. Planą vasario 3 dieną gavo Kadyrovas, lankydamasis pas Putiną. Per tą susitikimą buvo suderintas planas likviduoti mūsų prezidentą, ir R. Kadyrovas įsipareigojo, kad jo žmonės tą ir padarys“, – sakė jis.

Anot A. Danilovo, Ukrainos žvalgyba visus tuos procesus stebėjo.

„Buvo trys grupės, kurios vasario 26 dieną pateko į mūsų teritoriją. Ne vasario 24-ąją, nes laukė dvi dienas, kol joms suteiks žalią koridorių į centrinį sostinės kvartalą. Mes visas tas tris grupes sekėme. Vieną sunaikino mūsų kariai. Likusios dvi po to iš mūsų šalies teritorijos išsinešdino. Viena šiuo metu yra Donecko srityje, o kita – Mariupolio teritorijoje, bet jie ne pirmose eilėse eina, o trečiam ar ketvirtam ešelone, kur visai saugu“, – sakė A. Danilovas.

Anksčiau Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius sakė, kad užkirsti kelią pasikėsinimui į V. Zelenskį padėjo iš Rusijos FSB nutekinta informacija.

Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas žurnalistams anksčiau papasakojo, kad V. Zelenskis jau išgyveno daugiau kaip 10 pasikėsinimų į jo gyvybę.

Praėjus kelioms dienoms nuo karo pradžios A. Danilovas pranešė, kad Hostomelyje buvo likviduoti elitiniai R. Kadyrovo kariai, kurie buvo pasiųsti nužudyti Ukrainos prezidentą, kita dalis buvo sekama.

A. Danilovas papasakojo, kad buvo likviduoti „elitiniai“ [Čečėnijos lyderio Ramzano] Kadyrovo kariai.

„Šiuo metu mums žinoma apie specialiąją mūsų prezidento likvidavimo operaciją, kurią turėjo įvykdyti būtent R. Kadyrovo kariai. Galiu pasakyti, kad gavome informacijos iš FSB [Rusijos Federalinės saugumo tarnybos] atstovų, kurie šiuo metu neturi noro dalyvauti šiame kruviname kare. Dėl to galiu pasakyti, kad buvo sunaikinta ta R. Kadyrovo [karių] elitinė grupė, kuri čia atvyko būtent likviduoti mūsų prezidento“, – pranešė A. Danilovas.

 

Jis taip pat papasakojo, kad ši „Kadyrovo grupė“ buvo padalinta į kelias grupes.

„Mes juos sekėme. Vieną grupę užklupo Hostomelyje, kita, sakykime taip, dabar yra sekama“, – pabrėžė A. Danylovas.

R. Kadyrovas yra pripažinęs, kad per Maskvos invaziją į Ukrainą žuvo čečėnų kovotojų.

R. Kadyrovas, Kremliaus sąjungininku tapęs buvęs čečėnų sukilėlis, palaikydamas Rusijos prezidento V. Putino invaziją į Ukrainą į šalį pasiuntė liūdnai pagarsėjusių čečėnų kovotojų.

 

„Deja, jau turime netekčių tarp Čečėnijos Respublikos gyventojų. Du žuvo, dar šeši patyrė įvairaus sunkumo sužeidimų“, – socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė R. Kadyrovas.

Pasak R. Kadyrovo, nukautieji čečėnų kovotojai „pasirinko tapti didvyriais“.

„Taip, kare jie žuvo, bet jau tokią profesiją jie pasirinko“, – pareiškė jis.

Maskva įsiveržė į Ukrainą vasario 24 d. iš kelių vietų, įskaitant Baltarusiją, Maskvos aneksuotą Krymą ir Rytų Ukrainos separatistų kontroliuojamas teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()