[Žinios trumpai] Lukašenka imasi pavojingo žingsnio: blokuoja dalį Ukrainos kariuomenės  ()

Neteisėtas Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka demonstratyviai vengė tiesiogiai įsitraukti į Ukrainos puolimą. Tačiau rusai puolė iš Baltarusijos teritorijos, Baltarusija tiekė logistinę paramą, leido iš savo teritorijos šaudyti raketas. O dabar Lukašenka vėl yra pasiruošęs padėti Rusijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-17 [Žinios trumpai] Lukašenka imasi pavojingo žingsnio: blokuoja dalį Ukrainos kariuomenės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės žvalgyba skelbia, kad gegužės pradžioje Baltarusija prie sienos su Ukraina dislokavo savo specialiųjų operacijų pajėgas. Tai - pavojingas žingsnis, bet akivaizdu, ką jie ten daro.

„Baltarusijos karių buvimas prie sienos tikriausiai yra skirtas ukrainiečių karių pritraukimui, kad jie negalėtų būti pasiųsti kovoti į Donbasą“, teigiama JK žvalgybos pranešime. Kadangi Baltarusijos teritorija jau anksčiau buvo panaudota Ukrainos puolimui, sunku įsivaizduoti, kodėl dabar Lukašenka nepadėtų „vyresniam broliui“ bent jau gaišindamas ukrainiečių laiką.

„Lukašenka tikriausiai svyruoja tarp paramos Rusijos invazijai ir noro išvengti tiesioginio karinio įsitraukimo, nes nori išvengti dar griežtesnių Vakarų sankcijų, ukrainiečių keršto ir galimo baltarusių karių nepasitenkinimo“, teigiama pranešime.

 

Nuo pat invazijos pradžios vis žvalgomasi ženklų, kad Baltarusija tuoj puls. Tų ženklų buvo, bet baltarusiai į Ukrainą oficialiai nežengė. Beveik neabejojama, kad nepalyginamai stipresnė Ukrainos kariuomenė mažų mažiausiai sukeltų žymių nuostolių baltarusių pajėgoms, o tai nulemtų didelius neramumus Minske, kurie yra pavojingi amžinajam Baltarusijos diktatoriui.

(61)
(3)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: