[Žinios trumpai] Rusija Ukrainoje pirmą kartą panaudojo savo naujausią „penktosios kartos“ naikintuvą Su-57: atakavo sovietinėmis raketomis  ()

Rusijos plačiai reklamuojamas naikintuvas Su-57, kuris, jos teigimu, priklauso penktosios kartos orlaiviams, bet iš tikrųjų yra 4++ kartos, pirmą kartą buvo panaudotas atakoms prieš taikinius Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketos buvo paleistos iš Rusijos oro erdvės, kad atakuojantys orlaiviai galėtų išvengti Ukrainos pajėgų oro gynybos ugnies.

Su-57 numušimas Ukrainoje, jei tai įvyktų, sukeltų bombos efektą, prilygstamą neseniai įvykdytam Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmano raketinio kreiserio „Moskva“ nuskendimui, kurį vykdė dvi Ukrainos priešlaivinės raketos „Neptūnas“.

Tačiau istorija tuo nesibaigia. Kaip paaiškėjo, rusai tiesiog neturi pakankamai naujų tiksliai valdomų ginklų naujajam naikintuvui (ir tik keli iš šių ginklų buvo pateikti Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgoms).

 

Trūkstant tiksliai valdomų ginklų, pirmasis Rusijos stealth naikintuvas gali būti naudojamas tik kaip įprastinė oro platforma, leidžianti paleisti sovietinio tipo raketas. Tokiu būdu ši technologija yra „neturinti analogų pasaulyje“, kaip rusai dažniausiai apibūdina savo naujus ginkus.

Su-57 pirmą kartą buvo panaudotas kovoje 2022 m. balandžio 8 d., kai į Ukrainos Kirivohrado srityje ir Odesos jūrų uoste esančius taikinius pataikė Kh-59 raketos, paleistos iš naikintuvų Su-57 dviem atskirais skrydžiais iš Rusijos.

 

Šiose atakose naudotos raketos Kh-59 buvo išgabentos iš saugyklos, esančios Achtyubinsko-Vladimirovkos oro bazėje Astrachanės srityje. Saugykloje laikomos sovietų sukurtos 300 km nuotolio „oras-žemė“ raketos Kh-59.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(9)
(11)

Komentarai ()