[Žinios trumpai] Dar viena aljanso narė blokuos Suomijos ir Švedijos stojimą į NATO: prasideda šantažai dėl savų problemų  (4)

Paskui Turkiją seka dar viena NATO narė, kuri žada blokuoti Suomijos ir Švedijos stojimą į aljansą – jau kelia savo sąlygas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] Dar viena aljanso narė blokuos Suomijos ir Švedijos stojimą į NATO: prasideda šantažai dėl savų problemų  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kroatijos prezidentas Zoranas Milanovičius trečiadienį pareiškė, kad įpareigos savo šalies ambasadorių prie NATO Mario Nobilo balsuoti prieš Suomijos ir Švedijos priėmimą į Vakarų karinį aljansą, kol nebus pakeistas Bosnijos ir Hercegovinos rinkimų įstatymas.

Z. Milanovičius nori, kad prieš Kroatijos parlamentui ratifikuojant dviejų Šiaurės šalių stojimo į NATO protokolus, būtų pakeistas kaimyninės Bosnijos ir Hercegovinos rinkimų įstatymas, kad Bosnijos kroatams būtų lengviau išrinkti savo atstovus į vadovaujančius postus.

„Tai yra gestas ne Suomijai ir Švedijai, o Kroatijai“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad Turkija, prieštaraujanti dviejų Šiaurės šalių stojimui į Aljansą, „kovoja už nacionalinius interesus“ ir „tikrai nepasiduos kol gaus tai, ko nori“.

 

„Atmetu premjero ir užsienio reikalų ministro kritiką, kad Kroatijos reputacija gali nukentėti dėl tokios pozicijos. Esu pasirengęs prisiimti kaltę. Sakiau, kad man kroatai Bosnijoje ir Hercegovinoje yra svarbesni už visą Rusijos ir Suomijos sieną“, – sakė Milanovičius.

Kroatijos prezidentas taip pat paragino parlamentą neratifikuoti Suomijos ir Švedijos stojimo į NATO sutarties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(19)
(-14)

Komentarai (4)