[Žinios trumpai] Koks posūkis! „Politico“ išsiaiškino, kodėl JAV atideda salvinių raketų sistemų tiekimą Ukrainai  ()

Salvinės raketų sistemos, tokios kaip nuotraukoje matoma M270 MLRS, šiuolaikiniame mūšio lauke yra labai naudingas ginklas. Jos gali greitai sunaikinti susikoncentravusią priešo techniką ar pėstininkus. Ukrainai labai reikia ilgo nuotolio salvinių sistemų, kad jos galėtų pradėti stumti rusų pajėgas atgal link sienos. Tačiau JAV delsia tiekti šiuos ginklus ir jau aišku, kodėl.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-20 [Žinios trumpai] Koks posūkis! „Politico“ išsiaiškino, kodėl JAV atideda salvinių raketų sistemų tiekimą Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ne kartą prašė JAV šalies suteikti salvinės raketų ugnies sistemas. JAV jų turi tikrai nemažai, įskaitant ir perteklinių ginklų, kurie metų metus nejudinami guli sandėliuose. Tačiau, kaip praneša „Politico“, Jungtinės Valstijos nenori tiekti ilgo nuotolio salvinių sistemų dėl labai paprastos priežasties - Baltieji Rūmai bijo, kad jomis bus apšaudyta Rusijos teritorija.

Šaltiniai teigia, kad JAV bijo, jog labai motyvuoti ukrainiečiai nepradėtų pulti Rusijos. Tai galėtų pastūmėti Putiną į dar didesnę eskalaciją, įskaitant ir masinio naikinimo ginklų naudojimą.

Tiesa, galutinių sprendimų nėra. Ukraina ir JAV toliau derina pozicijas dėl šių ginklų. Teoriškai, tai - nepamatuotos baimės. Žinoma, salvinės ugnies sistemos galėtų padaryti didelę žalą Rusijos miestams. Pavyzdžiui, Belgorodui. ir tai neabejotinai paskatintų Rusiją imtis didesnės eskalacijos - tikriausiai pažadinta visuomenė nesipriešintų ir mobilizacijai. Tačiau nėra taip, kad Ukraina dabar negalėtų apšaudyti Rusijos teritorijos. Belgorodas jau visai greitai pateks į tų pačių M777 veikimo nuotolio zoną. Norint apšaudytų rusus Rusijoje Ukrainiečiams reikia ne papildomų ginklų, o noro bei karinių sprendimų.

(14)
(15)
(-1)

Komentarai ()