Pagal galingumą lazeriai jau gali būti klasifikuojami kaip ginklai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gagu 2009-08-02 12:32
Mane tie lazeriniai ginklai labiau baugin už termobranduolines bombas. Jei pakankamai istobulins juos (kompaktiški, tiklūs), tai galės be vargo numušinet ivairias atskrendančias raketas, tarp jų ir branduolines, o jei pult su lazeriais kita šalį, be vargo gales naikint įvairią karinę ginklutę mažai žalojant aplinkinius taikinius, tarp jų ir žmones, tokius lazerius pakeli į orbitą, ir jau žiū is dangaus sauda Kaip sakant branduoline bomba sukurta karui sustabdyt, o lazeriai tik nebus paskatint karui?
kionig 2009-08-03 02:24
Nereikia taip jau fantazuoti. Termobranduoline bomba yra kaip tik baisesne negu menki lazeriai. Tai kad ir dabar lazeriai yra taiklus ir kompaktiski, nu ziurint jei galia kokia 1MW tai reikia viso boingo 747 su nerealia maitinimo iranga, kurios puse energijos paverciama siluma. Buvo kazkur cia straipsnis apie tokius bandymus. Be vargo naikinti, galima tik su megatonine branduoline bomba Kazin ar branduoline buvo sukurta karo stabdymui. Nieks pakolkas neskatins karo. Galima sakyti, kad vyksta saltasis karas, taip pat tobulinamos karines technologijos ir demonstruojama ju galia ir ypatybes, yra tikslas sukurti uz prieso geresne technika, kas lemia tobulejima.
gagu 2009-09-09 16:00
Su termobrandoline bomba daros naikint gana sudėtinga, nes prieš jas intensyviai kuriama priesraketinė ginyba (raketos, lazeriai skirti numušt branduolinių galvučių nešėjoms). O lazeriai daros vis kompatiskesni, tikslesni, galingesni. Jie galės numušt dažniausiai taikinį nekeliant pavojaus žmogaus gyvybei, atsiranda savotiška etika: karas be žmonių aukų, žmonės gali pradėti nebeprieštarauti tokiam karui. Neturėjau tiesioginės prasmės "branduoline buvo sukurta karo stabdymui", tiesiog taip išėjo, kad sukūrus ir pradėjus naudot termobranduolinę bombą tuo laikotarpiu baigės didieji karai ir po lei šiol didiosios valtybės bijo pult viena kitą nes gali sulaukt skaudžių pasėmių, tiesiog termobranduolinė bomba kelia tokia baimę, kad kariaut pradedama vengt. Taigi dėl tokiu priežasčių ir sakoma panašiai "branduolinė bomba buvo sukurta karo stabdymui". Be to sakydamas apie karą, turiu omenyj apie kruvinąjį karą, kai valstybės atakuoja viena kitą ir naukina priešo taikinius ir pnš.