Per karą su Gruzija Rusija numušė tris savo lėktuvus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SG 2009-07-12 14:10
Na gerai, nesiginčysiu daugiau su tais kariais, tu teisus. Na lyderio garbinimas tik kai kurioms srovėms priklauso. Stalinizmui, čiučhei... Todėl, kad iš esmės jau lyderio garbinimą galima kone kaip religija pavadint, todėl ir prieš yra. Žinoma nelogiška, naudojam kas naudinga, bet aš tik sakau, kad pagal mūsų valdžios principą tas turėtų būt. Juk TSRS jie mato kaip didžiausią blogį ir šėtoną. Na gerai, tegul jų nepanaudosi, tegul nebuvo pinigų. Galėjo bent jau parduot tada kažkam. O dabar neaišku kas su jom atsitikto. Tai tu pala, bus laikas bus ir vaikas. Bet įdomu kiek rusų žino, kad Stalinas gruzinas? Manau rusai jį laiko savu, t.y. prilausančiu savo tautai. Jis buvo įspėtas kelis kartus, kad Hitleris jį ruošiasi pult, bet neklausė niekeno. Pol Potas tai visiškas kvailys, jis išvis komunizmo nesuprato. Nesuprato kaip jį kurt. Per 4 metus norėjo komunizmą pastatyt, to pasekoje milijonai aukų, visiškai sugriauta Kambodžos ekonomika ir juodžiausia dėmė šalies istorijoj. Mao irgi menkas komunistas, aš juo per daug nesidomėjau, tik žinau, kad apie jį pats Stalinas buvo pasakęs: "Mao kaip ridikas: iš išorės raudonas, viduj baltas" (tikiuosi supratai). Ten dar jam priskiriama gal 60 mln. kinų aukų, bet aš nelabai žinau iš kur toks skaičius. Bet gali visko būt. Esmė, kad ištikro, iš tų, kas yra valdę socialistines valstybes, galbūt komunistais pavadinčiau tik Leniną ir Kastro. Bent jau dabar tik jie galvoj ateina. Na aš Vietnamo dar nelabai žinau tų vadovų. Reikės pasidomėt. Aš nevisai tiksliai pasakiau. Aš turėjau galvoj, kad Stalinas buvo labai žiaurus ir t.t., tokiam netinka valdyt didelę ir galingą valstybę ir tikrai negalima to leist. Ir jis šiaip paranoikas buvo. Visur jam vaidenosi sąmokslai ir t.t. Bet jis buvo tikrai labai gudrus ir protingas. Tikslingu ir apskaičiuotu žiaurumu valdė. Dviem žodžiais tariant: blogio genijus. Nors gal kiek ir per stipriai pasakiau, bet... kai kas jį tokiu ir laiko.
gabus 2009-07-12 17:24
Ne per stipriai. Žiaurus, paranojiškas, negailestingas ir blogas. Būtų buvęs idealus mafijos vadas.
SG 2009-07-12 18:14
Ne privatizavo, o priCHvatizavo. O skinai negauna nuo tokių blogų žmonių kaip tu? Esmė, kad mūsų valstybėj skinams yra sudarytos daug geresnės sąlygos negu kairiesiems, nors skinų pati ideologija neslepia antisemitizmo ir t.t. Pvz. kai buvo tos skinų eitynės. Policija juos kone saugojo. Ko tu nori? Komunizmas buvo labai stipriai sukompromituotas visokių Stalinų, Pol Potų ir panašių veikėjų, o Vakarų buržuazinė žiniasklaida padėjo galutinį tašką. Įdėjos tik bunda. Nereikia norėt visko labai greitai. Beto gal ateis toks laikas, kai pati policija eis su raudonomis vėliavomis. Pažiūrėk, kas Vokietijoj vyko per tą mitingą, pameni? Kai Latvijoj buvo pagerbimas latvių karių, kurie kovojo prieš RA Vokietijos pusėj, susirinko nemaža minia ir pradėjo eitynes link kapinių su gėlėm. Neužilgo jiems kelią užkirto kita, panašaus dydžio minia, apsirengę raudonai su Gevaros, Lenino plakatais ir visokia Tarybine bei komunistine atributika. Vos riaušės neįvyko. Ukrainoj per skinų eitynes irgi toli neteko jiems nueit. Neužilgo kelią užkirto minia raudonai apsirengusiu žmonių. Sutinku, kad antikomunistų daug, bet tiek pat daug ir palaikančių. Daugiau tik vyresnio amžiaus žmonės. Bet daugėja ir jaunimo. O kiek vakaruose jaunimas žino apie Ernestą Gevarą? Nors kone kas antras vaikšto su jo atvaizdu. Dalis įtariu, net vardo jo nežino, nors vaikšto su kokia maike, kuprine ar panašiai. Jei buvo įspėtas, tai manau ir dėl datos įspėjo jį. Na neesmė. Esmė, kad jis ruošėsi puolimui, bet kaip sakei Hitleris jį aplenkė. O smulkmenų vargu, kad kas žino. Na kodėl sovietų žaisliuku... Taip, žinoma, TSRS Kubą naudojo kaip puikios strateginės padėties vietą, stipriai militarizavo, bet juk Kubai viską pasvelčiu dalino. Na, tegul taip kaip sakai dėl Stalino. Gal ir ne per stipriai. Įdomu, jei būtų ne Chruščiovas, bet Berija paėmęs valdžią po Stalino, kas tada...
gabus 2009-07-12 18:58
Nors ir šoko pagal stalino dudelę, tačiau jis būtų daręs daug reformų, iškraustęs iš Pabaltijo ir Ukrainos rusus, nemokėjusius vietinių kalbų. Kuo tai būtų pasibaigę, aš nežinau. Tačiau atėjo kukurūzinė baidyklė...
SG 2009-07-12 21:14
Ir vėl sovietai kalti... Na aš žinau tik skinus neonacius. Kitokių nežinau. Nesidomiu jais. Forume yra visokio plauko veikėjų. Ultrakairiųjų, marksistų, socialistų, trockistų, stalinistų, socialdemokratų, ir žinoma dešiniųjų: nacionalistų taip pat ir fašistų. Vienas teisina Staliną, kitas jį keikia, vienas kelia Leniną, kitas jį keikia, trečias garbina Gorbačiovą už TSRS sugriovimą, kitas lygiai taip pat putoja ant jo už tą patį TSRS sugriovimą ir t.t. Aš pats Stalino neteisinu, bet nereiškia, kad nėra teisintųjų. Na Pol Poto teisinimų nemačiau. Per Vokietijoj neseniai vykusį mitingą dėl krizės minia pradėjo skanduot antikapitalistinius šūkius, o baigėsi riaušėm, per kurias gal 28 policininkai buvo sužeisi ar kiek ten... Jei rusas, vadinasi komunistas, ar kokia čia logika? Idiotai, tai idiotai, bet esmė, kad nežino. Todėl ir sakau, kad neaišku kiek ir tų rusų žinau ką nors daugiau apie Staliną. Na Stalinas pasitikėjo Hitleriu. Nors ideologiniu požiūriu, tai turėjo būt didžiausi priešai. Vienas ultrakairysis, kitas ultradešinysis. Kastro pats pasirinko TSRS. Žinoma jam buvo būtina rinktis vieną, kaip sąjungininką, nes ten, kapitalizmo lopšy, atsilaikyt socialistinei Kubai be stiprios atramos buvo neįmanoma. Vis dėlto buvo 2 pasirinkimai: TSRS ir Kinija. Jis pats pasirinko TSRS. Na Chruščiovas nekoks variantas, bet manau geresnis už Beriją. Berija tegul ir puikus organizatorius, bet manau ne itin geras politikas. Ir per daug liberalus. Kiek žinau jis ruošėsi duot laisvės nacionalistams ir net planavo atskirt visas respublikas. Chruščiovas tai paprasčiausias juokdarys su savo kukurūzais ir batu. Bet man jis patiko dėl vieno dalyko, kad puikiai skyrė kas yra priešas, o kas draugas.
gabus 2009-07-12 22:32
Vienoje imperijoje visada anksčiau ar vėliau mažosios tautos išnyksta ir lieka tik vientisa masė. Juk sovietiniais laikais visi dokumentai, blankai buvo pildomi rusų kalba. Daug atvykusių rusakalbių net nesiteikė išmokti lietuvių kalbos. Lietuva buvo planuojama paversti didžiausia oro desanto baze ir ~2010 Lietuva turėjo būti rusifikuota iki 40%. Tokie buvo oro desanto kariuomėnės vado Margelovo pasiūlymai. Pvz anglam iš dalies pavyko tai padaryti: škotai ir airiai pamiršo savo tautines kalbas, tačiau tautinė savimonė išliko.
SG 2009-07-12 23:22
Na gerai, tegul tas vogimas buvo išmoktas TSRS. Išmoktas buvo dėl to, kad buvo labai silpna darbo kontrolė. Sutinku, kad žmonės vogė ir vogė masiškai. Deja jau nepriklausomoj Lietuvoj ta kova prieš vogimą ir visokias aferas vyksta labai minimali ir yra visiškai neveiksni. Tai kam diskutuoji ir ginčiniesi dabar su komunistiniu durnium? Juk ginčytis su durnium manau irgi kvailumo požymis. Ar aš sakiau, kad kiekvienai ideologijai atstovauja tik po 1? Visiškai ne. Beto vargu ar ir įmanoma surast 2 visiškai vienodus ideologiniu požiūriu žmones. Tiesiog buriasi, kas yra panašūs. Tarkim aš save priskiriu marksistui (šiek tiek lengvesniam, nes pasisakau už kiek įmanoma mažesnį jėgos panaudojimą, o geriausia, kad jo visai nebūtų (bet retai, kada tai įmanoma), o marksizmas teigia, kad jėga gali būt panaudota, jei to reikia), antiimperialistui (na tai už šitą beveik visi pasisako) ir aršiam ateistui. Ir viskas, žmogaus, su lygiai tokiomis pačiomis pažiūromis jau neberasiu, bet galiu panašių rast. Nesunku rast daugiau marksistų, bet pvz. dėl ateizmo jau dažnai skiriasi nuomonės. Jei vienas teigia, kad religijai reikia pačiai leist nusimarint, tai jau aš teigiu, kad klerikus reikia gerai bizūnu paauklėt, kad visi dievai išgaruotų. Gerai, baigiu juokus. O beto tas forumas yra laisvas. Žmogus gali nors ir Hitlerį gint atėjęs, jei tik jis argumentuotai šneka. Ir metam tik tada, kai pradeda neatsižvelgt į jam duodamus argumentus, arba kai tampa zoologiniu. Visiškai nematau nieko blogo, kad egzistuoja toks forumas, kad jame žmonės ieškosi bendraminčių, kad diskutuoja ir galų gale, kad nors ir pasvajoja. Durnių pilna visur, bet tie tavo vadinami durniai sugeba susiorganizuot, susirinkt ir prieš kažką pakovot bent jau taip kaip moka, o proto bokštai sėdi ir toliau dejuoja dėl blogo gyvenimo. Vadinasi jaučia nostalgiją, jei negali susitaikyt. Hmm, čia yra didžiai ginčytinas dalykas. Jei tikėt tinklalapiu xxiamzius.lt, tai Stalinas ištikro nepasitikėjo NIEKUO (beje, ten rašoma, kad net savim), IŠSKYRUS Hitleriu. Tai aš ir sakau, kad jis turėjo būtinai rinktis vieną iš sąjungininkų, tam, kad išsilaikyt, bet prilygint jį TSRS žaisliuku būtų tolygu mus prilygint JAV žaisliuku. Nors bendrai greičiausiai tokie ir esam... Beje, galėjo rinktis tada Kiniją. Juk JAV ir Kinijos sąntykiai buvo geri. Bet rinkosi būtent TSRS. Beje, aš manau, kad kalbų nykimas ir asimiliacija (dabar jau kalbu pasauliniu mastu, o ne konkrečiai apie Lietuvą) yra didžiai pageidautinas dalykas. Nes šitie dalykai vis dar stipriai skiria žmones. O kuo mažiau bus prarajų, tuo bus taikesnis pasaulis. Nes labai dažanai karai įvyksta dėl nacionalizmo. Jei pasaulyje būtų viena kalba, manau būtų labai gerai, o man visiškai nesvarbu ar ta kalba rusų, ar anglų, ar lietuvių, ar nors ir esperanto.
gabus 2009-07-14 20:57
Smerkiu tave. Tu tuo pačiu pasisakai už kultūros, išskirtinumo sunaikinimą, viską suliejant į pilką masę. Eik tu gal pasikark.
Thorn 2009-07-15 07:55
Anot biblijos, kalbu ivairove yra bausme. Del virtimo pilka mase - gyvenama vieta, veikla ir dar daug kitu veiksniu apsaugos nuo to. Ar labai pasasus fermeris is Texaso, programuotojas is Kalifornijos ir muzikantas is Orleano?
gabus 2009-07-15 13:00
Bibliją palikim ten, kur jai ir vieta. O tie maži išskirtinumai pagal gyenamą vietą ateityje būtent ir gali vėl skilti į atskiras kultūras ir vėl atskirti žmoniją. Be to tokio dalyko, kaip vienoda kalba ir kultūra (dėl to irgi kyla nesutarimai taip žmonių) yra kaip ir neįmanoma. Nes paprasčiausiai niekas nenorės naikinti to, ką kūrė jo protėviai, pabus patriotizmo jausmas ir t.t.