[Žinios trumpai] Efektingame video Indijoje su trenksmu smigo didžiuliai dangoraižiai-dvyniai – tūkstančiai evakuota  ()

Indijos valdžia šeštadienį evakavo tūkstančius žmonių ir nugriovė du 40 aukštų dangoraižius gyvenamajame rajone Naujojo Delio pakraštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du 103 metrų aukščio daugiabučiai sekmadienį susprogdinti per 12–15 sekundžių trukusią operaciją – tai buvo didžiausias kada nors nugriautas statinys Indijoje. Indijos Aukščiausiasis Teismas praėjusiais metais nusprendė, kad dviejų bokštų statytojai pažeidė daugybę kritinių statybos taisyklių, ir nurodė pastatus sulyginti su žeme.

Tam panaudota daugiau nei 3700 kilogramų sprogmenų. Pastatai, kurie yra judraus greitkelio, jungiančio didžiausią Indijos Utar Pradešo valstiją su sostine, sugriuvo taip, kaip inžinieriai ir planavo.

Policija evakavo rajoną ir uždarė magistralinius kelius. Galiausiai pasigirdo sprogimas ir įstatymus pažeidžiančių pastatų nebeliko. Aplinkinių pastatų gyventojams leista grįžti namo tik po 5 valandų po sprogimo.

 

Nors nelegalių statybų Indijos miestuose pasitaiko dažnai, dideli pastatai griaunami retai. Iš dalies taip yra dėl paplitusios korupcijos. Iš dalies dėl to, kad aplinkinių namų savininkai nenori, kad griaunant pastatus būtų pakenkta jų turtui. Kartais nelegalių pastatų statytojai spėja parduoti butus ir tuomet griauti tuos pastatus tampa dar sunkiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()