Lietuvoje net nežino, ką su tuo daryti: ar gyventumėte name, kuris buvo pastatytas be statybininkų? (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2022-12-05 17:12
O tai kodėl apšiltinimą dar atskirai reikia daryt? Maniau čia pagrindinis privalumas tokios technologijos - vienkartinį sumuštinį tau tiesiog vietoje sukonstruoja ir tiek. (na o jei ateityje tavo apšiltinimą sugriauš kiaunės - nu jau tavo bėda, į garantiją tas neįeina ir namą teks perspausdinti)
mindaugas.vaitiekūnas 2022-12-05 19:11
Dar ir vandens bei elektros instaliaciją įrengia, apdailą padaro, rozetes ir šviestuvus įrengia, lovą atspaudina, ant jos čiužinį ir tualete šikpopieriaus ruloną - tik spausk START mygtuką ir fantazijos išpildytos
kestutisz 2022-12-05 19:33
Na, baldų gal ne, bet visi tie štrobavimai ir pan vargo vakarienė - tai taip, čia gi jua papildomas žingsnis po dėžės pastatymo kuris spausdinant praleidžiamas. Na bent jau aš pvz projektuodamas kokį žaislą - jį planuoju iškart su skylėm laidamas, kad atspausdinus nieko ten gręžioti (ir silpninti struktūros) nereiktų. Čia ig ir yra visa idėja, kad jis turėtų materializuotis taip greitai, kad nesptum persigalvoti kur įsirengti tą tuliką, nebent eilinė kartą biurokratai viską su*iktų ir brėžinį tvirtintų ten po metų kitų nuo pateikimo - tada taip, bėda. AIšku čia gal labai jau svajonė, namas vistiek "sėsta", kraiposi.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-12-05 20:19
Apšiltinimui naudojamos kitos medžiagos, pasižyminčios kitomis jų atspaudinimo specifikomis. O kol kas ir su betono atspausdinimu yra pakankamai iššūkių, tad "putos" dar palauks. Be to ir pačių "putų" poreikio nėra šilto klimato zonose. Veikiausiai jiems ir tų "palapinių" nereikia, o ir pats betonas gali turėti kitas charakteristikas nei kad reikalingas mūsų klimato zonai. Tad kokie JAE šią technologiją jau gali laisvai taikyti savo statiniams, o mums dar reikia padirbėti prie "how to".
HardAxe 2022-12-06 09:47
žmonės bijos gyventi? Pradėkit nuo garažo. Tai duokit normalią garantiją 50 metų, atsiras norinčių rizikuoti. Arba spausdinkit socialinį būstą. O tada pasirodys kas blogai kas gerai.
immortallt 2022-12-06 10:06
Reikalingi vos keli kvalifikuoti specialistai? Pamatą padarė trys žmonės. Reikėjo santechniko, kuris visoms komunikacijoms paklojo vamzdžius pratempti, vieno su bobcat'u ir vieno pamatininko. Padirbėjo savaitę. Reikėtų ir šitam 3d spausdinimui to. Pastatė dėžutę realiai parengtą vidaus apdailai trys žmonės, su stogu, fasado apdaila, ir galėjo susukti gipsą, bet tą darbą ėmiausi daryti pats. Na tiesa, dar reikėjo elektriko ir santechniko komunikacijas viduje išvedžioti. Bet to reikės ir 3d spausdinimui. 3d spausdinimas nepakeičia stogo dengimo, nebent darai plokščią stogą (ir tai dvejoju, kad pakankamai tvirtą stogą atspausdinsi mūsų klimatinėse sąlygose nedarydamas kupolo ar bent jau nedėdamas kokias plokštes, ar tai laikinas, ar tai tiesiog perdengimo plokštes. Apšiltinti pastatą atskirai vis tiek reikės. Apdailą viduije ir išorėje daryti vis tiek reikės. Komunikacijos vedžioti vis tiek reikės. Gali sakyti, kad frezuoti nereikės, bet jei projekte idealiai tiksliai nebūsi numatęs kiek, ko ir kur reikės, ir po to tikrai nepersigalvosi, vis tiek kažką teks taisyti. Tėvai kartotinio projekto dar statomą namą ėmė, tai vis tiek yra dalykų, kuriuos teko taisyti, kai jau apdailą buvo įpusėję daryti, ir dar pora nepatogių dalykų liko, kuriuos pastebėjo jau įsikrausčius. Didelės dalies komunikacijų gal ir nereikės frezuoti, bet niekur nedings šitie darbai. Omeny, kada nors tas 3d spausdinimas namų gal ir perims kokią dalį, bet tai nėra nei ženkli namo statybos darbų dalis, nei reikšmingai didelė dalis finansų prasme.