„Omniva“ Kaune pradeda milžiniškas statybas. Didžiausias Baltijos šalyse  (1)

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) oficialiai prasidėjo „Omniva LT“ moderniausio Baltijos šalyse siuntų rūšiavimo terminalo statybos. Planuojama, kad bendras terminalo plotas sieks beveik 22 tūkst. kv. m., kas prilygsta trims futbolo stadionams. Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė į naująjį siuntų terminalą ir jame diegiamą rūšiavimo technologiją investuoja daugiau nei 40 mln. eurų. Tai – iki šiol didžiausia „Omniva“ įmonių grupės, veikiančios Baltijos šalyse, investicija. Naujojo terminalo su automatizuota siuntų rūšiavimo linija statybų pabaiga numatoma 2024-ųjų antrą ketvirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Omniva LT“ siuntų rūšiavimo terminalo statybų pradžią pažymėjo neįprastos kapsulės įkasimas: statybvietėje įkasta džiaugsmo siunta ateities kartoms. Į permatomą siuntą „Omniva“ komanda simboliškai sudėjo tai, kas teikia džiaugsmą ne tik Lietuvos, bet ir visos įmonių grupės klientams bei darbuotojams.

Nauda visam Baltijos regionui

Pasak „Omniva“ valdybos pirmininko Mart Mägi, naujojo siuntų rūšiavimo terminalo statyba reikšminga ne tik Lietuvai, bet ir visam Baltijos regionui.

„Valdome didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse, tad potencialas plėtrai neabejotinas. Su plėtra susijusios ir investicijos į didžiausią bei moderniausią regione siuntų rūšiavimo terminalą. Lietuva pasirinkta strategiškai – būdama arčiausiai Vakarų šalių, susiduria su didžiausiu tarptautinių siuntų srautu, yra sparčiai auganti rinka, o tai šalį daro idealiu pasirinkimu. Pastatę terminalą, numatome automatizuoti siuntų paskirstymą į daugiau nei 700 skirtingų krypčių, tad būsimą siuntų rūšiavimo terminalą galima prilyginti naujiems Baltijos šalių vartams į pasaulį, kurie suteiks dar daugiau impulso regiono verslų augimui. Reikia pripažinti, kad visi šie įdomūs pokyčiai netektų prasmės, jei toliau netelktume dėmesio į puikų klientų aptarnavimą. Mūsų misija yra užtikrinti, kad kiekvieną kartą naudodamiesi mūsų paslaugomis klientai liktų patenkinti. Ir, tuo pačiu, siekiame pasiūlyti ekonomiškus sprendimus, kad mūsų paslaugos būtų prieinamos kiekvienam“, – teigia „Omniva“ valdybos pirmininkas M. Mägi.

Pasak M. Mägi, tokio modernaus logistikos centro ir poreikis, ir potencialas yra milžiniškas, nes regiono e. komercijos žaidėjai transformuoja savo pardavimus iš lokalių į globalius. Tą rodo stabilus verslo klientų skaičiaus augimas. Vien pirmaisiais metais, kai „Omniva LT“ pristatė tarptautinių siuntų paslaugą, buvo sudaryta pusė tūkstančio sutarčių, o klientų, neapsiribojančių veikla trijose Baltijos šalyse, skaičius stabilia auga.

Netradicinė vasara

 

Vienu svarbiausių terminalo akcentų taps įmonės „Equinox Europe“ gaminama siuntų rūšiavimo linija, į kurią atskirai „Omniva LT“ investuoja apie 9 mln. eurų. Per parą ši linija gali automatiškai išrūšiuoti iki trečdalio milijono siuntų. Bendras šio terminalo pajėgumas sieks iki 15 tūkst. išrūšiuotų siuntų per valandą. Turint mintyje, kad šią vasarą nesmuko rūšiuojamų siuntų kiekis, kas yra įprasta šiltuoju sezonu, didinami veiklos pajėgumai padės sustiprinti „Omniva“ grupės, kaip prioritetinio logistikos partnerio Baltijos šalyse, pozicijas.

„Esame itin konkurencingos rinkos žaidėjai, todėl technologinė pažanga, inovacijos didinant veiklos našumą ir tvarumą yra mūsų prioritetų sąraše. Iš technologinės pusės, naujasis siuntų rūšiavimo terminalas bus automatizuotas, o tai leis maksimaliai išvengti žmogiškojo faktoriaus klaidų bei užtikrins siuntų pristatymo spartumą. Galvodami apie ateitį, numatome ir tolesnes plėtros galimybes – bendras terminalo plotas turės galimybę augti dvigubai“, – sako „Omniva LT“ vadovas Vaidrius Verikas.

Energija aprūpins saulės elektrinė

 

„Omniva LT“ vadovo Vaidriaus Veriko teigimu, statomas terminalas rinkoje išsiskirs moderniomis technologijomis ir nevienadieniais tvarumo sprendimais. Ant pastato stogo bendrovė planuoja įrengti 1,6 MW saulės elektrinę, kuri leis pilnai užtikrinti visus terminalo elektros poreikius.

„Energijos sąnaudų mažinimas, natūralu, atneša ekonominę naudą ir tai padeda įgyti konkurencinį pranašumą. Tačiau investuodami į žaliąją energetiką žiūrime į ateitį ir kryptingai einame tvaraus verslo keliu. Kitas žingsnis bus transporto parko elektrifikavimas“, – apie bendrovės planus kalba „Omniva LT“ vadovas Vaidrius Verikas.

 

Naujajame siuntų rūšiavimo terminale veiks ne tik „Omniva LT“ logistikos padalinys: dalis pastato bus skirta šiuolaikiškoms biuro patalpoms įrengti, į kurias persikels apie 60 Kauno administracijos darbuotojų. Didelis dėmesys skiriamas ne tik patogiam darbui, bet ir poilsiui – darbuotojai galės naudotis sporto sale, pirtimi, bus įrengti poilsio kambariai, lauke suprojektuota krepšinio aikštelė ir grilio zona.

Naująjį siuntų rūšiavimo terminalą „Design-build“ metodu įgyvendina ilgametę patirtį sukaupusi generalinės rangos įmonė „Conres“.

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 420 paštomatų su daugiau nei 55 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą. „Omniva LT“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Omniva“, kurią valdo Estijos paštas – AB „Eesti Post“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (1)