„Vertikaliame miške“ gyventojai galės gyventi aukštai tarp medžių (Foto, Video)  ()

Netoli Paryžiaus (Prancūzija) pradėtas statyti naujas daugiaaukštis, kurį suprojektavo įtakinga olandų įmonė MVRDV. Pastatas, pavadintas „La Serre“, ir kuris išsiskirs plieninio tinklo fasadu, kuriame augs šimtai medžių ir augalų, todėl kiekvienas gyventojas galės mėgautis savo privačiu, žalumos pripildytu balkonu ar terasa, skelbia „New Atlas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„La Serre“ (išvertus reiškia „šiltnamis“) kuriamas bendradarbiaujant su kraštovaizdžio architekte Alice Tricon ir vystytoju OGIC, jį sudarys 18 aukštų. Čia bus 190 butų, iš kurių 30 proc. bus skirti socialiniam būstui, be to, pirmame aukšte bus keletas prekybos vietų.

Bendro projekto idėja – sukurti kraštovaizdžio „vertikalų mišką“, kuriame greta minėtų privačių balkonų ir terasų erdvių būtų daug bendrų erdvių, kuriose gyventojai galėtų susitikti ir bendrauti.

Aukštybinis pastatas turės nemažą 3 000 kvadratinių metrų lauko erdvę. Iš viso bus pasodinta 390 medžių, iš kurių 338 bus pastato išorėje, o likusieji – aplink pastatą. Fasade taip pat bus 150 skirtingų augalų rūšių, kurios buvo kruopščiai atrinktos atsižvelgiant į jų aukštį ant pastato ir saulės bei vėjo poveikį. Be to, MVRDV bendradarbiavo su ekologais ir įrengė inkilus vietinėms paukščių rūšims.

 

Daugiau nei 25 proc. pastato gyvenamojo ploto skirta terasoms ir balkonams, todėl vienam gyventojui vidutiniškai tenka 15 kv. m lauko erdvės.

 

Žalumos priežiūra rūpinsis specialus sodininkas. Daugiau nuotraukų ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: