Nidoje prasidėjo išskirtinės statybos ant Baltijos jūros kranto (Foto)  (5)

„Mes bene paskutiniai gavome leidimą statyboms taip arti jūros“, – prisipažino lietuviško kapitalo Latvijoje registruotos kompanijos „Cedar Coast“ projektų vadovas Povilas Markauskas. Nidos kaime Latvijoje bendrovė pradėjo 24 individualių namų gyvenvietės statybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalia sienos su Lietuva esančioje 2 hektarų teritorijoje iškils 176 ir 136 kv. metrų ploto dviaukščiai individualūs namai, su jiems priskirtu apie 9 arų sklypu bei vaizdu į jūrą.  Namai bus vientisos architektūros,  vieni nuo kitų atskirti  želdiniais ir kalvelėmis.

Šiuo metu jau atlikti pagrindiniai inžineriniai darbai: įrengtas vandentiekis ir kanalizacija, išvedžioti elektros kabeliai, sumontuoti valymo įrenginiai, paruoštas kelių pagrindas ir dvylikos  namų pamatų aikštelės, suprojektuota aplinka, pasėta žolė. Taip pat išvalyti šalia esantys vandens kanalai, įrengtas tiltelis ir takas jūros link.

Vos 90 metrų nuo jūros kranto išdygsiantys namai statomi iš  kanadinių kedrų medienos.

„Pasaulyje kedro namai laikomi skoningos prabangos simboliu, jų galima aptikti Kalifornijos pakrantės priemiesčiuose, Skandinavijoje ir net Dubajuje. Kedras, nors ir spygliuotis, neturi sakų, tad išgarinus drėgmę lieka tik eteriniai aliejai. Jis po džiovinimo nesitraukia, neskilinėja ir pasižymi puikiomis termoizoliacinėmis savybėmis. Jo nereikia dažyti“, – privalumus vardijo  P.Markauskas.

Nors kedrų mediena beveik dvidešimt kartų brangesnė nei pušies, pats projektas nelaikomas brangiu, lyginant su panašaus būsto  pasiūla rinkoje.

Vidutinė  kvadratinio metro kaina „Kedro kopų“ gyvenvietėje – 1600 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(35)
(-19)

Komentarai (5)