Dubajuje siūlomos vilos, kurių vienas aukštas – po vandeniu  (0)

Jungtinių Arabų Emyratų šeichai pasaulį stebina iš pirmo žvilgsnio utopiniais sumanymais. Tačiau tiek ketinimai supilti 300 salų archipelagą, tiek pastatyti aukščiausią pasaulyje dangoraižį ar viešbutį po vandeniu tampa realybe. Šį kartą salyno „Europos širdis“ kūrėjai pasiūlė vienoje iš šešių salų turtuoliams įsigyti vilas, kurių vienas iš trijų aukštų įrengtas po vandeniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Monako“ saloje numatyta pastatyti 42 tokias vilas. Tiesa, jos bus renčiamos žemyne ir tik paskui atgabenamos į numatytą vietą. Pradėti statybas numatyta šių metų antrąjį pusmetį, o pirmieji būstai į salą turėtų būti atgabenti 2016-aisiais. Baigti vilų statybas numatyta 2017-aisiais. Projekto plėtotojai „Kleindienst Group" turtingiems egzotikos mėgėjams jau suteikė progą atverti pinigines – būstai su aukštu po vandeniu jau pardavinėjami. Už 157 kvadratinių metrų vilą teks pakloti 1,36 mln. JAV dolerių. Trijų aukštų vilos suprojektuotos taip, kad viršutiniame aukšte bus galima mėgautis saule, antrajame bus įrengtas miegamasis ir vonios kambariai, o keturi metrai po vandeniu – virtuvė, valgomasis, gyvenamasis ir dar vienas vonios kambarys.

Beje, šios vilos – ne nekilnojamojo turto agentų nosiai. Projekto plėtotojai numatę, kad būstus galės įsigyti tik investuotojai ar galutiniai pirkėjai.

Projektą „Europos širdis“ sudaro šešios salos. Be jau minėtos „Monako“, čia taip pat yra „Europa“, „Vokietija“, „Šveicarija“, „Švedija“ ir „Sankt Peterburgas“. Anksčiau buvo skelbta, kad virš šių salų bus įrengta klimato kontrolės sistema po atviru dangumi. Ji, kepinant saulei, galėtų paskleisti sniegą.

Didžiausias pasaulyje dirbtinis archipelagas „The World“ supiltas vandenyne prie Dubajaus. Bendras salų skaičius jame – 300. Iš sausumos salyną galima pasiekti oro ar vandens transportu.

Pilti salyną pradėta 2003 m. Remiantis pirminiu planu, jis turėjo būti baigtas po penkerių metų, tačiau dėl 2008 m. stuktelėjusios krizės statybas teko kuriam laikui įšaldyti, mat atsitraukė investuotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(36)
(3)
(33)

Komentarai (0)