Kinijoje verslo magnatas ant daugiabučio surentė kalnų vilą (Video)  (2)

Šešerius metus ant daugiabučio stogo iš akmenų prabangią vilą statęs kinas bus priverstas ją nugriauti. Pekino valdžia medicinos verslo magnatui nurodė per 15 dienų nugriauti ant 26 aukštų pastato suręstus privačius apartamentus, skelbia „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdžios institucijos pranešė, kad jei kinas nepateiks dokumentų, kad vila išdygo teisėtai, ją nugriaus atsakingos institucijos. Kinijos žiniasklaida iš akmenų suręstą vilą pavadino „Pelkiną labiausiai papiktinusiomis nelegaliomis statybomis“. Ant daugiabučio namo išdygusi vila atrodo taip, tarsi stovėtų ant jūros skalaujamos uolos krašto. Kelių kambarių vila apsupta uolų, medžių ir krūmų, tiesa, akmenys tėra imitacija. Visa tai atsidūrė ant 26 aukštų daugiabučio. Šios nelegalios statybos tapo dar vienu pavyzdžiu, kaip įstatymų nepaiso Kinijos turtingieji. Įpykę kaimynai pasakoja valdžiai dėl neteisėto statinio, kurio plotas apie 800 kvadratinių metrų, skundęsi kelerius metus. Šis ant stogo atsidūręs uolų ir medžių rentinys pakenkė pastato struktūrai, nuotekų sistemai. Kaimynai skundėsi dėl triukšmo, mat kinas ant stogo dažnai rengė vakarėlius. Žmonės baiminasi, kad sudėtingas statinys gali įgriūti. „Vila buvo statoma kelerius metus, paprastai tai buvo daroma naktį“, – pasakojo daugiabučio gyventojas, pridūręs, kad bet kokie mėginimai pasikalbėti su savininku nuėjo perniek. „Jis labai arogantiškas. Jam nerūpi mano skundai“, – sakė kaimynas.

Haidiano rajono valdymo biuro pareigūnas Dai Junas antradienį teigė, kad dviejų aukštų pastatą ketina nugriauti įgaliotos institucijos, nebent tai padarys pats kinas arba įrodys, kad vila iškilo teisėtai. 

Vilos savininkas įvardijamas kaip tradicinės kinų medicinos kompanijos vadovas ir buvęs rajono politinio patariamojo organo patarėjas. Su vyru pavyko susisiekti laikraščio „Beijing Times“ žurnalistams. Kinas tvirtino ketinantis vykdyti nurodymą, tačiau teigė, kad vadinti statinį vila neteisinga, esą tai tiesiog dekoratyvinis sodas. 

Valdžios institucijos veiksmų ėmėsi po to, kai ant daugiabučio stogo pastatytos vilos nuotraukos pasklido Kinijos žiniasklaidoje. Laikraščiai pirmuosiuose puslapiuose spausdino straipsnį su didelėmis nuotraukomis.

Šis atvejis papiktino kinus, kurie nuolat mato pavyzdžius, kaip turtingi ar su politika susiję asmenys naudojasi neteisėtomis privilegijomis. Aplink Pekiną ir kitus miestus iškilo prabangūs namai, jie pastatyti ant ūkininkų žemės, šiems buvo išmokėtos menkos kompensacijos. 

Kinijos vadovas Xi Jinpingas paragino kovoti su pareigūnų korupcija. Pekine šiemet pradėta kampanija, kovojanti su nelegaliomis statybomis. Tiesa, rezultatai lieka neaiškus. 

Nekilnojamojo turto paklausa Kinijoje itin didelė. Anot žiniasklaidos, šis atvejis nėra jau toks unikalus. Hengyango mieste nelegalus 25 vilų kompleksas išdygo ant prekybos centro. Vystytojas išsikovojo leidimą negriauti vilų, tačiau jų negali pardavinėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (2)