2019 m. pokalbis su Putinu. Ką Zelenskis aptarė „akis į akį“  ()

Tuomet jie aptarė tris pagrindines temas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Volodymyras Zelenskis pakomentavo savo pokalbį su Vladimiru Putinu 2019 m. Jis prisiminė, kad tai buvo ilgas pokalbis ir skirtingu tonu.

Prezidentas prisiminimais pasidalijo vasario 25 d. spaudos konferencijoje po forumo „Ukraina. 2024 metai“ rezultatų. Jis pažymėjo, kad tuomet jie aptarė tris pagrindines temas.

Per Normandijos susitikimą 2019 m. V. Zelenskis privačiai kalbėjosi su Rusijos diktatoriumi. Kaip prisimena Ukrainos prezidentas, pokalbis buvo sunkus.

„Ilgai bendravome įvairiu tonu. Pasakiau jam, kad Minsko susitarimai neveiks. Kadangi kariuomenės išvedimas išilgai kontaktinės linijos negalimas, aš jam tai paaiškinau labai konkrečiais skaičiais“, – kalbėjo prezidentas.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3619

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Jis pažymėjo, kad tada jau buvo pirmieji žingsniai link pasitraukimo – tada V. Zelenskis parodė V. Putinui statistiką. Pagal ją galutinis karių išvedimas turėjo trukti 20 metų, tai yra tiek laiko šalis būtų buvusi įšaldyto konflikto būsenoje. Jie apie tai kalbėjo labai ilgai, buvo „derybos“.

Kartu buvo iškelta ir dujų istorija – apie teismą, kurį laimėjo Ukraina. Nepaisant visko, Rusija sutiko pervesti pinigus – ir Ukraina juos gavo. Trečias klausimas susitikime buvo dėl mainų – tada pavyko apsikeisti 100 žmonių.

V. Zelenskis sakė, kad pirmasis pasaulio lyderių susitikimas įvyks pavasarį Šveicarijoje. Kartu prezidentas norėtų, kad antrasis viršūnių susitikimas vyktų už Europos ribų.

 

Ukrainos vadovas pažymėjo, kad per pirmąjį viršūnių susitikimą jie parengs taikos planą, kuris vėliau bus pristatytas Rusijos pusei. Prezidentas pabrėžė, kad šalis agresorė nebūtinai turi su tuo susitaikyti. Galimas variantas, kaip ir grūdų sutarties atveju – jis buvo sukurtas be Rusijos, o tik tada pateiktas svarstyti.

Tas pats nutiks ir su „taikos iniciatyva“. Dokumentas bus parodytas Rusijos pusei per derybininkus. Ir tada Ukraina bus pasirengusi surengti antrąjį pasaulio viršūnių susitikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()