135 000 000 $. „Dabar žinosit kaip dirbti su Putinu.“ Prasidėjo „medžioklė“  ()

A. Kostinas apkaltintas penkių Tarptautinio nepaprastųjų ekonominių galių įstatymo (IEEPA) punktų pažeidimu, už kiekvieną gresia didžiausia 20 metų laisvės atėmimo bausmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV iškėlė bylą dėl sankcijų pažeidimo ir pinigų plovimo Rusijos VTB banko vadovui Andrejui Kostinui. Atliekant tyrimą buvo suimti buvęs „Otkrytije“ banko bendrasavininkas Vadimas Beliajevas, kuris pakeitė savo pavardę į V. Wolfsoną, ir jo partneris Gannondas Bondas.

Teisingumo ministerijos teigimu, jie padėjo A. Kostinui nuslėpti faktą, kad jis turi dvi jachtas, kurių vertė viršija 135 milijonus dolerių, ir namą Aspeno slidinėjimo kurorte Kolorado valstijoje. Departamentas teigia, kad VTB vadovas planavo dvarą parduoti už 12 milijonų dolerių, o V. Wolfsonas ir G. Bondas turėjo organizuoti sandorį. Jie taip pat užtikrino viso šio turto priežiūrą, kad nebūtų atskleistas tikrasis savininkas.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6820 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

A. Kostinas apkaltintas penkių Tarptautinio nepaprastųjų ekonominių galių įstatymo (IEEPA) punktų pažeidimu, už kiekvieną gresia didžiausia 20 metų laisvės atėmimo bausmė. V. Wolfsonas ir G. Bondas apkaltinti trijų IEEPA punktų pažeidimu. Bylą tiria FTB Vašingtono skyrius, sprendimą priėmė Manheteno federalinis teismas

A. Kostinui JAV taikomos sankcijos nuo 2018 metų balandžio 6 dienos. Tądien į jų sąrašą kartu su juo buvo įtraukti 38 Rusijos verslininkai, pareigūnai ir įmonės. JAV iždas tokius apribojimus aiškino „priešiška Rusijos vyriausybės veikla“ Ukrainoje ir Sirijoje, Kremliaus bandymais „sugriauti Vakarų demokratiją“, taip pat tebesitęsiančia Krymo okupacija.

 

„Rusijos oligarchai ir elitas, kurie gavo naudos iš šios korumpuotos sistemos, nebegalės išvengti savo vyriausybės destabilizuojančios veiklos pasekmių“, – pabrėžė departamentas.

A. Kostinas skundėsi, kad buvo nesąžiningai įtrauktas į juodąjį sąrašą, nes yra bankininkas, o ne vyriausybės pareigūnas. Jis prisipažino, kad pasiilgs atostogų JAV. „Man patinka slidinėti Kolorado valstijoje. Bet dabar aš to negaliu daryti“, – apgailestavo jis, pažymėdamas, kad ten geresnis sniegas slidinėjimui, o žmonės draugiški. A. Kostinas taip pat sakė, kad ilgėsis Niujorko, nes myli šį miestą, tačiau išreiškė viltį „vieną dieną ten sugrįžti“.

 

V. Beliajevas buvo vienos didžiausių privačios bankininkystės grupių Rusijoje „FC Otkrytije“ bendrasavininkis iki 2017 m., kai ją reorganizavo Centrinis bankas. Tuo metu jos turtas siekė 2,5 trilijono rublių. Netrukus po reorganizacijos bankininkas emigravo į JAV. 2022 m. pabaigoje didžioji jo verslo dalis buvo parduota VTB.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()