„Ne šalis, o didelė zona.“ Putino režimas smaginasi. Kas vyksta  ()

Beveik visuose šalies agresorės regionuose šiandien vyksta reidai ir gaudynės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios taisyklės taikomos šaukiamojo amžiaus – tai yra 18–27 metų vyrams, kuriems netaikoma teisė  atidėti ar atleisti nuo tarnybos.

„Ne šalis, o didelė zona“, „siena užsidaro“, „sveiki dar kartą, „geležinė uždanga“ – tai švelniausi rusų komentarai, kai kurie tik dabar suprato, kuo jiems gresia V. Putino pradėtas karas.

Darbo migrantai iš Azijos šalių, ką tik gavę Rusijos pilietybę, taip pat buvo „sužavėti“. Dabar tie, kurie atvyko į Rusijos Federaciją „dėl geresnio gyvenimo“, buvo pirmieji kandidatai skerdimui. Beveik visuose šalies agresorės regionuose šiandien vyksta reidai ir gaudynės.

Pavyzdžiui, Riazanėje Rusijos pilietybę gavusiems ir kariuomenėje neužsiregistravusiems migrantams buvo siunčiami šaukimai į karių registracijos ir įdarbinimo biurą tiesiai duomenų bazėje. O Vladivostoko oro uoste miesto policija surengė reidą prieš migrantus taksi vairuotojus.

Karo policija ir kariniai tyrėjai Iževske surengė reidą prieš migrantus su Rusijos pasais. Sulaikytus vyrus nuo 18 iki 27 metų žadama išsiųsti į karinę tarnybą, o vyresniems nei 27 metų – „pasiūlyti pasirašyti sutartį“. Tačiau tai esmės nekeičia – galiausiai visi bus išsiųsti į karą.

 

Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas šią situaciją pavadino „puikiu motyvu sumažinti didžiulės migrantų armijos, gaunančios Rusijos pilietybę, skaičių“. Jis taip pat pareiškė, kad Rusijos valdžia tai daro ne „iš gero gyvenimo“.

„Viena vertus, katastrofiškai trūksta darbuotojų, kita vertus, reikia patrankų mėsos. Jos reikia dabar, todėl rusai sprendžia prioritetinę problemą“, – savo „Telegram“ kanale rašė A. Nesmijanas.

Vis dažniau rusai piktinasi tiek siunčiamais žmonėmis į karą Ukrainoje, tiek demobilizacijos stoka. Tačiau viskas dar nepasiekė tikrų protestų lygio.

„Vargu ar verta to tikėtis. Pirma, tai yra rusų vergų psichologija. Antra, V. Putino režimas jėga numalšins net menkiausią grėsmę“, – sako žurnalistų žvalgybos šaltinis.

 

Vienintelis dalykas, kuris pasikeitė nuo plataus masto invazijos pradžios, yra rusų nenoras kariauti. „2022 metais jie tikėjosi greitos pergalės, bet dabar bijo mirti Ukrainoje. Štai kodėl Rusijos Federacijos teritorijoje tiek daug bėglių ir besislapstančių nuo šaukimų“, – sako pareigūnas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios šalies agresorės kariuomenės nuostoliai jau siekė beveik 340 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(3)
(95)

Komentarai ()