Milžiniškos sumos - kiek ir kokio rusų turto įšaldė Šveicarija?  ()

Įšaldytas turtas yra tik dalis viso rusų turto Šveicarijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarija įšaldė maždaug 7,7 mlrd. Šveicarijos frankų (8,09 mlrd. Eur) rusams priklausančio finansinio turto, taikydama sankcijas Rusijos Federacijai.

Apie tai pranešė šalies vyriausybė, rašo „Reuters“.

Sankcijų taikymą prižiūrintis Ekonomikos reikalų valstybės sekretoriatas (SECO) teigė, kad 7,7 mlrd. frankų yra tik pagal naujausią įvertinimą ir gali keistis.

Pažymima, kad tikslų įšaldyto turto skaičių Šveicarijoje sunku įvardyti dėl naujų asmenų įtraukimo ar išbraukimo iš sankcijų sąrašo, taip pat dėl ​​teisminių bylų dėl kito turto įšaldymo.

Tikslesnio skaičiaus tikimasi 2024 m. antrojo ketvirčio pabaigoje, kai Šveicarijos bankai atsiskaitys vyriausybei. SECO atsisakė komentuoti, kieno turtas buvo įšaldytas.

Teigiama, kad Berne įšaldytas turtas padidėjo 300 žmonių ir 100 įmonių bei organizacijų, kurios buvo įtrauktos į sankcijų sąrašą per pastaruosius 12 mėnesių.

Be to, Šveicarija blokavo Rusijos centriniam bankui priklausančio 7,4 mlrd. frankų užsienio valiutos turto judėjimą.

Įšaldytas turtas yra tik dalis viso Šveicarijos rusų turto, kurio, Šveicarijos bankininkų asociacijos skaičiavimais, bankuose yra laikoma už 150 milijardų Šveicarijos frankų.

 

Praėjusį mėnesį viešėdamas Ukrainoje prezidentas Alainas Bersetas pažadėjo didesnę paramą Kyjivui ir aptarė galimybę panaudoti pajamas iš įšaldyto Rusijos turto padėti šaliai atstatyti.

Europos Komisija rengia pasiūlymą sutelkti dalį pajamų, gautų iš įšaldyto Rusijos valstybės turto, kad padėtų Ukrainai ir jos pokariniam atstatymui. Šveicarija dalyvauja diskusijose, tačiau dar neapsisprendė, ar pritars pasiūlymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: