„Mes negalime tuščiai švaistyti laiko“  ()

Premjerė patikino, kad Estijos ilgalaikė karinė parama Ukrainai per ateinančius ketverius metus sieks 0,25% šalies BVP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos premjerė Kaja Kallas, dalyvavusi neoficialiame Ukrainos sąjungininkų susitikime Paryžiuje, paragino skubiai paspartinti ginklų tiekimą Kyjivui.

Tai praneša ERR.

„Negalime gaišti laiko, nes Ukrainai, visų pirma, reikia skubios pagalbos ginklais“, – sakė K. Kallas.

Ji išreiškė viltį, kad neseniai priimtas Danijos sprendimas siųsti visą savo amuniciją į Ukrainą įkvėps kitas šalis paspartinti karinės įrangos tiekimą Kyjivui.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16931 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Taip pat turime pažvelgti į tai, kokios pagalbos galime gauti pasaulio rinkoje, kaip jau padarė čekai“, – pridūrė premjerė.

K. Kallas taip pat sakė, kad bendromis pastangomis sąjungininkai gali padėti Ukrainai laimėti karą prieš Rusiją.

„Turime išteklių, ekonominės galios ir žinių. Mūsų kariai yra stipresni už Rusijos, todėl neturėtume abejoti savo jėgomis“, – sakė ji.

Be to, premjerė patikino, kad Estijos ilgalaikė karinė parama Ukrainai per ateinančius ketverius metus sieks 0,25% šalies BVP.

„Kviečiame visas kitas Ukrainą remiančias valstybes prisiimti panašius įsipareigojimus. Džiaugiuosi, kad šis pasiūlymas sulaukia sąjungininkų ir partnerių palaikymo“, – apibendrino K. Kallas.

 

Pirmadienį Paryžiuje vykusiame neoficialiame susitikime, skirtame padėti Ukrainai, visi dalyviai susitarė sustiprinti savo pastangas penkiose srityse, įskaitant bendrą ginklų gamybą Ukrainoje.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas taip pat pareiškė, kad Europa neturėtų laukti JAV rinkimų rezultatų, kad nuspręstų dėl paramos Ukrainai ir savo pačios saugumo, ir turi veikti dabar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()