18 000! Smūgis Lietuvoje gyvenantiems baltarusiams  ()

Patikrinimą atliks Lietuvos migracijos departamentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos valdžios institucijos planuoja patikrinti daugiau nei 18 tūkstančių šalyje gyvenančių baltarusių. Jie ten atvyko dar prieš Lietuvai įvedus apribojimus 2022 m.

Patikrinimą atliks Lietuvos migracijos departamentas, praneša LRT.

Baltarusiai turės užpildyti anketą – tokią pat, kokią pildo nauji atvykėliai į Lietuvą.

„Pradėsime tikrinti visus Baltarusijos piliečius, kurie gavo leidimą gyventi nes dirba“, – sakė Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak jos, dabar turi leidimus gyventi Lietuvoje apie 18 tūkstančių baltarusių.

„Jei žmogus neatsakys į anketą, tai bus aiškinama neigiamai jo atžvilgiu. Jei žmogus atsakys, tada jo atsakymai bus vertinami. Jei paaiškės neigiama informacija, konsultuosime su Valstybės saugumo departamentu. Jei jis padarys išvadą, jog asmuo kelia grėsmę valstybės saugumui, leidimas gyventi šalyje bus panaikintas“, – aiškino E. Gudzinskaitė.

 

Nuo 2022 metų lapkričio į Lietuvą atvykstantys rusai ir baltarusiai privalo užpildyti specialią anketą, kurioje išsako savo nuomonę apie Rusijos karą Ukrainoje.

Nuo to laiko 1644 Baltarusijos ir 397 Rusijos piliečiams nebuvo išduoti leidimai gyventi Lietuvoje. Jie pripažinti keliančiais grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()