Trečius metus iš eilės Vilnius pateko į Europos perspektyviausių miestų trejetuką  ()

Trečiąjį kartą iš eilės Vilniaus vardas sužibo vieno didžiausių pasaulyje dienraščių „Financial Times“ investicijų ekspertų padalinio „fDi Intelligence“ rengtuose Europos perspektyviausio miesto rinkimuose. Šiemet bendroje kategorijoje sostinė užėmė trečiąją vietą. Įvertinę Vilniaus ekonominius rodiklius ekspertai miestui skyrė antrąją vietą žmogiškojo kapitalo pritraukimo srityje, o ekonominio potencialo kategorijoje sostinė pateko tarp 3 geriausių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išrinko didžiausią potencialą turinčius miestus

Kaip ir kasmet, dienraščio „Financial Times“ investicijų ekspertų padalinio „fDi Intelligence“ komanda įvertino ir paskelbė Europos miestų ir regionų ekonominius, finansinius bei verslo pajėgumus. Rinkimais siekta išsiaiškinti perspektyviausias investavimo kryptis, miestus, turinčius geriausius žmogiškuosius išteklius, draugiškiausią verslui įstatyminę bazę ir investavimo strategiją. Be to, komisija, išsiaiškinusi laimėtojus atskirose kategorijose, išrinko ir perspektyviausią Europos miestą.

Pagal atskiras kategorijas Vilnius užsitikrino dvi prizines vietas – žmogiškojo kapitalo ir gyvenimo būdo srityje miestas užėmė 2 vietą, o  ekonominio potencialo – 3 vietą. Investicijų pritraukimo strategijos ir draugiškos aplinkos verslui kategorijose sostinė pelnė atitinkamai 5 ir 6 vietas. 

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas teigia, kad kasmet užimamos aukštos sostinės pozicijos yra bendras tvaraus verslo ir miesto institucijų darbo rezultatas. 

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Nepaisant geopolitinių ir ekonominių iššūkių, su kuriais šiuo metu susiduria Europa, Vilnius ir toliau pasižymi sparčia ekonomine plėtra ir išlieka patrauklus užsienio investuotojams. Matome, kad sostinėje vykdoma politika, auginami talentai, patogi infrastruktūra ir kt. pritraukia užsienio investicijas, skatina kurtis naujus verslus. Esame tikri, kad Vilnius ir toliau išliks tarp perspektyviausių tarptautinio lygio miestų“, – sako V. Benkunskas.

Bendroje vidutinių ateities miestų kategorijoje Vilnius užima trečiąją vietą. Reitinge pirmąją vietą užėmė didžiausias Vakarų Lenkijos miestas Vroclavas, antrąją – didžiausias Šveicarijos miestas Ciurichas. 

„Džiaugiuosi, kad Vilnius yra pastebimas ir jau trečiąjį kartą iš eilės patenkame tarp perspektyviausių Europos vidutinio dydžio miestų. Sostinės užimta antroji vieta žmogiškojo kapitalo ir gyvenimo būdo srityje tik parodo, kad Vilniuje gausu talentingų žmonių, skatinančių miestą žengti į priekį. Kategorijoje vertinti net 18 skirtingų kriterijų, įrodančių, kad Vilnius niekuo nenusileidžia Vakarų Europos miestams“, – sako „Go Vilnius“ vadovė D. Aleksandravičienė.  

Startuolių ekosistemos augimas

 

Mieste veikiantys startuoliai kasmet pritraukia vis daugiau darbuotojų tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio, o bendras miesto aukštųjų technologijų sektorių augimas atsiskleidžia ir naujausioje statistikoje. 2023 m. „Vilnius TechFusion“ duomenimis, vien mieste veikiantys startuoliai sudaro 91 proc. visų Lietuvos startuolių vertės, o bendra ekosistemos vertė sudaro net 12.4 mlrd. eurų.  Pasak „Go Vilnius“ vadovės D. Aleksandravičienės, augimo tendencija atsiskleidžia įvairiose aukštųjų technologijų pramonės srityse.

 

„Vilnius yra aukštųjų inovacijų miestas, kuriame sukuriama ir eksportuojama daugybė aukštą pridėtinę vertę turinčių produktų ir paslaugų. Galėčiau drąsiai teigti, kad „Vilnius TechFusion“ ekosistemos dalyviai yra vieni svarbiausių veiksnių, formuojančių miesto ekonominį veidą. Tai įrodo ir užimta trečioji vieta apdovanojimų ekonominio potencialo kategorijoje. Joje aplenkėme tokius miestus kaip: Vroclavas, Bristolis, Utrechtas, Ryga, Talinas, o tai tik įrodo, kad galime žengti koja kojon su Vakarų Europa“, – sako „Go Vilnius“ vadovė D. Aleksandravičienė.  

„fDi Intelligence“ apdovanojimų ceremonija, kurioje bus pagerbti aukščiausius pasiekimus pelnę miestai, kovo mėnesį vyks didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM“ Kanuose, Prancūzijoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()