[ŽT] Neįtikėtina: aptiktas pats seniausias laiškas butelyje (Video)  ()

Seniausia žinutė butelyje aptikta Australijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyras ir žmona, Tonya ir Kimas Illmanai atrado seniausią pasaulyje žinią butelyje, eidami per smėlio kopas atokiame Vakarų Australijos paplūdimyje.

Laiškas datuojamas 1886 m. birželio 12 d. ir buvo išmestas iš vokiečių laivo „Paula“ kaip Vokietijos karinio jūrų laivyno observatorijos eksperimento dalis. Apie tai rašo „The Daily Star“.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“)
2409

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Butelis buvo rastas vėlai vakarą, kai Tonya Illman paplūdimyje pastebėjo daug šiukšlių ir nusprendė padėti jas išvalyti. Suradusi butelį, ji manė, kad jis puikiai papildys jos knygų lentyną. Kruopščiai išdžiovinę laišką  orkaitėje, sutuoktiniai išsiaiškino, jog butelį radusį asmenį raginama susisiekti su Vokietijos konsulatu.

 

Daktaras Rossas Andersonas pažymėjo, kad siaura septynių milimetrų butelio anga ir storas stiklas padėjo apsaugoti popierių nuo stichijų poveikio. Šis radinys pagerina Gineso pasaulio rekordą dėl seniausios žinutės butelyje ir viršija ankstesnį 108 metų rekordą.

Dabar, sulaukusi 132 metų, žinutė butelyje tapo nuostabiu jūrų kelionių ir praėjusių laikų liudijimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()