„Sovietų Sąjunga grįžta. Putinas taikosi į Stalino rekordą.“ Kremlius pradeda ruošti rusus  ()

„Neabejokite, tai darbas visam gyvenimui“, – sakė vienas iš agentūros pašnekovų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sovietų Sąjunga grįžta. Putinas taikosi į Stalino rekordą. Kremlius pradeda ruošti rusus ilgam Putino prezidentavimui.

71 metų Vladimiras Putinas, keturias kadencijas ėjęs prezidento ir vieną kadenciją ministro pirmininko pareigas, sumušęs visų SSRS lyderių, išskyrus Josifo Stalino, valdymo rekordus, vėl atveria rinkimų apylinkių duris, kad įteisintų dar 6 savo galios metus.

Penktadienį prasidėjusiuose prezidento rinkimuose cenzūros, represijų ir totalios balsų skaičiavimo kontrolės sąlygomis, Putinas turėtų surinkti apie 80 proc. balsų. Tai leistų jam sumušti savo paties rekordą, pasiektą 2018 m., ir likti valdžioje iki 2030 m., ilgiau nei bet kuris Rusijos vadovas nuo imperatorienės Jekaterinos II laikų.

Tačiau tai dar ne riba. Sekdamas SSRS vadovų pavyzdžiu, Putinas valdžioje liks visą gyvenimą, „Reuters“ sakė Kremliui artimi šaltiniai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Technologijos išbandyti ir rekomenduojami el. dviračiai, monstriniai 6000W el. paspirtukai, jump starteriai ir kt. (Video)
4835 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

2) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

3) „POPDEER PD-JA1“ - naujiena, puikios kainos ir kokybės jump starteris

4) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

5) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

6) „ANGWATT T1“ - monstrinis 6000W el. paspirtukas

Išsamiau

„Neabejokite, tai darbas visam gyvenimui“, – sakė vienas iš agentūros pašnekovų.

Kito aukšto rango šaltinio teigimu, Putino likimas valdžioje yra ne politikos, o tik prezidento sveikatos reikalas. O jis, priešingai nei sklando gandai, atrodo stiprus, pažymėjo „Reuters“ šaltinis.

Net nepriklausomi sociologai mato, kad beveik 70 % Rusijos piliečių yra pasirengę balsuoti už Putiną, nepaisant invazijos į Ukrainą, kuri atnešė šaliai dešimtis tūkstančių žuvusiųjų ir rekordinį skaičių suluošintų nuo Čečėnijos karų laikų.

Nepatikrinama balsavimo sistema ir priverstinis viešojo sektoriaus darbuotojų bei valstybės valdomų įmonių darbuotojų balsavimas pavertė Rusijos rinkimus fiktyviu ritualu, kurio baigtis žinoma iš anksto.

Rusijoje „nėra opozicijos, nėra laisvės, nėra pasirinkimo“, penktadienį rašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Šarlis Mišelis. Jis pridūrė, kad pasveikino Putiną su pergale „anksčiau nei numatyta“.

 

Nužudęs savo politinius oponentus ir perrašęs konstituciją, kad iš naujo nustatytų savo kadencijas, Putinas techniškai gali likti prezidentu iki 2036 m. Tačiau prireikus konstitucija gali būti vėl keičiama. Tai kovo 12 dieną sakė Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos direktorius Sergejus Naryškinas.

„Ji gali ir turi keistis, atsižvelgiant į dabartinius Rusijos visuomenės poreikius ir kylančius naujus iššūkius“, – pabrėžė jis, nepatikslindamas, apie kokius poreikius kalba.

Nors Rusijos opozicija paskelbė protestus, kviesdama kovo 17-osios vidurdienį ateiti į balsavimo apylinkes, Kremlius problemos nemato.

„Putinas neturi konkurentų – jis yra visiškai kitokio lygio. Vakarai padarė labai rimtą klaidą, nes padėjo suvienyti didžiąją dalį Rusijos elito ir Rusijos gyventojų aplink Putiną savo sankcijomis ir noru parodyti Rusiją kaip piktadarę“, – „Reuters“ sakė aukšto rango šaltinis.

 

Penktosios kadencijos pabaigoje Putinui sukaks 78 metai. Jeigu jis bus perrinktas, Putinas taps vyriausiu Kremliaus vadovu per tūkstantmetę valstybės istoriją – vyresniu už Leonidą Brežnevą ir Konstantiną Černenką, kurie mirė sulaukę 75 metų.

Sovietų Sąjunga grįžta

Sprendžiant iš „Roskomnadzor“ veiksmų pastaraisiais mėnesiais, „Youtube“ ir „Telegram“ gali būti blokuojami Rusijoje, sako Michailas Klimarevas, Interneto apsaugos draugijos vadovas.

Anot jo, nuo kovo 4 dienos „Roskomnadzor“ nustojo kelti draudžiamų išteklių sąrašą ir dabar gali „daryti bet ką“ naudodama blokavimo įrangą, nepranešdama ir neatskleisdama savo veiksmų.

 

Tuo tarpu blokavimo apėjimo spragos pamažu naikinamos: Kanados tiekėjo „Windscribe“ teigimu, VPN paslaugų blokavimo mastai Rusijoje jau viršijo Kinijos. O tose vietose, kur rusiškas internetas susisiekia su pasauliu, telekomunikacijų bendrovės Rusijos valdžios prašymu montuoja stebėjimo įrangą, rašo „The New York Times“.

„Sovietų Sąjunga grįžta. Ir kartu su ja atsiranda visiška cenzūra“, – sako Rusijos „VPN Amnezia“ operatorius Mazai Banzajevas.

Net karas, atnešęs Rusijai precedento neturinčias sankcijas ir pirmą masinę mobilizaciją po Antrojo pasaulinio karo, nelaikomas Putino galios problema. Pats Putinas įsitikinęs, kad galės kovoti dar daug metų, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė trys šaltiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: