„Rinkimų dieną rublis pasiekė dugną.“ Aiškėja rusų ateities perspektyvos. Kas vyksta  ()

Trumpuoju laikotarpiu rublis linkęs silpti, sako ekspertė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-16 „Rinkimų dieną rublis pasiekė dugną.“ Aiškėja rusų ateities perspektyvos. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkimų dieną rublis pasiekė dugną. Aiškėja rusų ateities perspektyvos.

Apie tai skelbia „Reuters“.

Penktadienio popietę rublio kursas siekė 92,27 rublius už dolerį. Jo kursas smuko 0,6 %, lyginant su vasario 28 dienos kursu, kai buvo 92,36 rubliai už dolerį. Lyginant su euru, kursas siekia 100,52 rublių už eurą. Šiuo atžvilgiu, rublis smuko 0,7 %. Juanio atžvilgiu, kursas siekia maždaug 12,78 rublių už juanį, smukdamas 0,5 %.

„Trumpuoju laikotarpiu rublis linkęs silpti, o signalai apie galimą kritimo paspartėjimą ateis, jei doleris, euras ir juanis įsitvirtins aukščiau už vasario mėnesio aukščiausių 93,50, 100,80 ir 12,90 ribų“, – tiki Elena Kožuchova iš „Veles Capital“.

[Vokietija!] Mažiausia kaina šiais metais. Beprotiška, ką sugeba naujausias išmanusis „Xiaomi“ klozeto dangtis („Smartmi Smart Toilet Seat 2“)
3447

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Nuostabus funkcionalumas

Išsamiau

Užsienio valiutos, kaip saugaus turto, paklausą formaliai atsveria lūkesčiai, kad nuo eksportuotojų pasiruošimo mokėti mokesčius mėnesio pabaigoje laipsniškai didės parama rubliui, tačiau kol kas realios eksporto pajamų pardavimo apimtys išlieka nedidelės, o pačioje savaitės pabaigoje jos gali net sumažėti.

Kovo 28 dieną eksportuotojai moka ne tik ciklinius pelno mokesčius, bet ir sumoka į biudžetą praėjusių metų pajamų mokesčius. Tai gali reikšti padidėjusį pajamų iš užsienio valiutos pardavimą rubliais, ypač todėl, kad esant dabartiniam aukštam Centrinio banko pagrindinės normos lygiui – 16 % per metus, korporacijoms nėra labai pelninga refinansuoti rubliais būsimus mokėjimus, kas būdavo anksčiau, kai rublio skolinimosi kaina buvo nedidelė.

 

Remiantis Rusijos Federacijos prezidento spalio mėn. dekretu, didžiausi eksportuotojai taip pat parduoda pajamas vidaus rinkoje ir be jokių nuostolių.

Tuo pat metu Rusijos centrinis bankas dabar kasdien vidaus rinkoje parduoda 7,1 mlrd. rublių (77 mln. USD pagal dabartinį kursą) užsienio valiuta, atspindėdamas praėjusių metų Nacionalinio gerovės fondo išlaidas.

 

Centrinio banko intervencijoms ir eksporto srautams priešinasi vietinė užsienio valiutos paklausa, kurią daugiausiai formuoja Rusijos importas ir investuotojai į Vakarų verslą, paliekantį Rusijos Federaciją.

Prie to galima pridėti nepastovumo rizikos mažinimą perkant užsienio valiutą, reaguojant į naujienų pokyčius.

Apskritai rublis ruošiasi paskutiniam savaitiniam nuosmukiui, nepaisant reikšmingo naftos kainų padidėjimo, kuris neseniai pasiekė aukščiausią lygį nuo lapkričio pradžios, o savaitės pabaigoje auga daugiau nei trimis procentais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()